You, the petitioner
Tekening

Asiel voor de Afghaanse tolk Ahmadzai

18,204 signatures

Ahmadzai was tolk voor Nederland, hij was herkenbaar in beeld in een BBCreportage. Hij vroeg in Noorwegen asiel aan, dit kreeg hij niet: hij werkte niet voor dat land. In Nederland wordt zijn zaak o.g.v de eerder asielaanvraag niet inhoudelijk behandeld. Ahmadzai moet via Noorwegen terug. Nee!!

Petition

We

Inwoners van Nederland,

 

establish that:

dat de regelgeving met betrekking tot zijn asielaanvraag te strikt wordt toegepast en eisen dat Ahmadzai asiel krijgt. Nederland heeft geen collectieve regeling voor tolken, zoals veel andere landen - ook Noorwegen - wel hebben. Mensen die in levensgevaar verkeren omdat zij voor de Nederlandse missie hebben gewerkt, moeten op onze steun kunnen rekenen. Ministers hebben dit bevestigd, aldus de website van de NRC. Deze visie wordt niet waargemaakt.

 

and request

dus luid en duidelijk een uitzondering te maken voor Ahmadzai en hem asiel te verlenen zodat hij veilig, in vrijheid en en zonder angst in Nederland kan leven. Wij mogen hem niet terug laten keren naar Afghanistan waar zijn leven niet zeker is. Niet nadat hij voor de Nederlandse missie heeft gewerkt. Parlement, maak gebruik van uw gezag en voorkom de uitzetting van Ahmadzai!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2015-06-12 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Anneke van Dijk 
Website:

History

Signatures