You, the petitioner
Dscf2308

Andere route sloop Lorentz Casimir lyceum

63 signatures

Het Lorentz Casimir lyceum wil zijn gebouwen slopen en iets nieuws neerzetten ten kosten van de natuur en de veiligheid van de buurt. Mensen die er daadwerkelijk wonen moeten de lasten, overlast en bijkomende verkeerssituaties verduren omwille van een jarenlang bouw- en sloopproces. Deze petitie ondersteunt het bezwaar wat we gaan aantekenen om deze route tegen te gaan.

Petition

We

bewoners van stadsdeel Tongelre, Rond 't Hofke en het Wasven in Eindhoven.

 

observe

  • De route die nu gekozen is voor het werkverkeer van de sloop en herbouw van het Lorentz Casimir lyceum is onacceptabel.

  • Er wordt hiermee te weinig rekening gehouden met de buurtbewoners, gebruikers van het gezondheidscentrum en wandelaars. verkeersveiligheid, met extra onnodige drukte ivm spoorwegovergangen, parkeergelegenheden en toegankelijkheid voor ambulance.

  • 2 tot 3 jaar lang onnodig last veroorzaken, door de eigen keuze te slopen en te bouwen, is voor de bewoners onacceptabel.

 

and request

  • Het verzoek van de buurt is om een kortere betere route te kiezen die voor het Lorentz lyceum wat meer overlast kan geven.

  • Verzoek tot verantwoordelijkheid nemen voor de eigen behoefte om te moderniseren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Eindhoven 
Petition desk:
Closing date:
2022-08-11 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Dylan Damen 
Organisation:
Buurt bewoners Tongelre  

History

Signatures

Updates

Besluit gemeenteraad

De gemeenteraad stelde het raadsvoorstel inclusief de voorgestelde bouwroute vast in de raadsvergadering van 29 november 2022.

2023-03-01

Nog maar een paar dagen en dan wordt het plan ingediend.

We hebben er haast bij want 22 mei wordt het plan al ingediend. We kunnen alleen nog bezwaar aantekenen.

Rede: Dit is puur eigen belang ten koste van de buurt.

+Read more...

Waar veiligheid maar ook de natuur een flinke prijs voor gaat betalen als het door gaat. Terwijl het volstrekt niet nodig is. Maar dan hebben de veroorzakers van de overlast er zelf teveel last van. En dat is precies wat zij voor zich zelf willen voorkomen.

Een lyceum dat een symbool van kennis en wijsheid is bewijst daarmee dat het volledig niet begrijpt hoe verantwoordelijkheid nemen eruit ziet. Als dat het geen is wat de kinderen daar leren staat ons een leuke toekomst te wachten. Daarom hopen wij dat de besluitvormers van het bouw project snel tot inzicht zullen komen. De repetitie van het lyceum zal dat alleen maar ten goede komen. Zeker op langer termijn.

2022-05-12