You, the petitioner
Hnm artist impression birdseye

Andere locatie Nationaal (Joods) Holocaust Monument

288 signatures

In Amsterdam zijn diverse monumenten te vinden, die ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Recent is er het initiatief, om een nieuw kolossaal monument te plaatsen als Nationaal Joods Monument, aan de Weesperstraat, waarvoor tientallen gezonde volwassen bomen zouden moeten wijken.

Petition

We

ondertekenaars.

 

observe

  • Een memorial site is als een begraafplaats: indrukwekkend, sereen, confronterend, rustgevend.

  • In dit geval is gekozen voor hoge muren, gemaakt van stenen met namen van Joden zonder graf. Het zal indruk maken. Het zal ook de omgeving overstemmen en licht wegnemen.

  • Dat is op de voorgestelde Weesperstraat locatie een overschaduwen van de stadstuin achter de Hermitage. Bovendien zouden alle bomen in de groenstrook gekapt worden, voor het monument.

 

and request

Plaats het kolossale Holocaust Namenmonument op een andere locatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2018-02-08 
Lead petitioner:
M. Oortwijn 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie blijft open staan

Op 18 december 2017 is een brief verzonden aan de gemeenteraad van Amsterdam, waarin deze petitie is aangekondigd.

Op 4 januari 2018 zijn brieven gestuurd naar zowel de gemeenteraad als naar de burgemeester van Amsterdam, om hen de petitie aan te bieden.

+Read more...

Op dat moment waren er 255 handtekeningen.

Daarnaast zal deze petitie gebruikt worden, voor bezwaar tegen het besluit (28-12-2017) van de gemeente, om het Namenmonument te plaatsen in het Weesperplantsoen. Daarvoor hebben buurtbewoners 6 weken de tijd. Om die reden blijft de petitie openstaan.

Hoe meer handtekeningen hoe beter. Vraag gerust aan uw huisgenoten/buren of deze ook zouden willen tekenen. Teken a.u.b. slechts eenmaal per persoon, want anders moeten wij dat handmatig verwijderen

2018-01-06

Petitie Namenmonument over 2 dagen

Op vrijdag 4 januari 2018 zal de petitie betreffende het NIET plaatsen van het Namenmonument op de LOCATIE achter de Hermitage verstuurd worden. Op dit moment staan er precies 253 handtekeningen onder de petitie.

+Read more...

Dat is al goed. De gemeente neemt (buurt) petities vanaf 200 ondertekenaars namelijk serieus (wat niets zegt over de uitkomst, maar de petitie zal worden opgemerkt).

U kunt dus de komende 2-3 dagen uw buren nog vriendelijk vragen snel ook te tekenen. Dat zou mooi zijn. Alle kleine beetjes helpen

2018-01-03