You, the petitioner
Femke

Amsterdam steunt Femke Halsema

9,560 signatures

Zoals iedereen destijds NIET "massaal naar het strand ging", zo ging men ook nu NIET "met duizenden naar de Dam". Dat dit ongelukkig was, daar is iedereen het over eens. Dat Femke nu opeens "weg moet" is buiten alle proporties. Zij verdient onze steun. Ze heeft het deze maanden geweldig gedaan.

Petition

We

Amsterdammers die zich niet kunnen verenigen met de extreem negatieve reacties op burgemeester Femke Halsema,

 

observe

  • Heel Nederland valt over Femke heen vanuit corona-angst.

  • Het is buiten alle proporties om hierdoor het functioneren van onze Amsterdamse burgemeester in twijfel te trekken.

  • Een tegengeluid is nodig; een verzoek om af te treden past niet bij een eenmalige inschattingsfout en al helemaal niet terwijl we nog niet weten OF deze bijeenkomst corona-gevolgen heeft.

 

and request

om af te zien van verzoeken tot aftreden.

The answer

Motie van wantrouwen tegen burgemeester Halsema verworpen

De motie van wantrouwen tegen burgemeester Halsema van raadslid Marianne Poot, met steun van Annabel Nanninga en Wil van Soest heeft te weinig steun gekregen tijdens een stemming gisteren in de gemeenteraad van Amsterdam.

Bron: Motie 720, 10 juni 2020 en debat vanaf 10:15:55 (35 tegen, 9 voor)

EINDE ANTWOORD

REACTIE PETITIONARIS

Dank jullie wel voor het tekenen van mijn petitie! Toen ik zag dat er zoveel reacties kwamen (ruim 9200 keer getekend) vond ik dat onze petitie op tijd in de vergadering moest zijn. Via een "raadsadres" heb ik onze petitie ingebracht in de vergadering (stuk nr 34) :) Voor de zekerheid heb ik ook de avond ervoor alle raadsleden gemaild. Opdat de gemeenteraad (maar vooral ook Femke zelf) tijdens de verantwoording al zou weten dat zij de steun had van een grote groep serieuze denkers. Veelal mensen uit de culturele sector, maar ook docenten, hoogleraren, pensionado's en tot mijn verrassing ook medici en verpleegkundigen. Ik wilde dat onze "stille" verontwaardiging op tijd gehoord zou worden. In mijn raadsadres voegde ik toe: "Eens of oneens met haar handelen, dit is geen reden het vertrouwen in iemand op te zeggen. Al helemaal niet nadat ze ons zo geweldig door de coronacrisis heeft geleid, opstaand voor ons vrij moeten kunnen voelen. Het psychische belang daarvan is van onschatbare waarde."

Ik hoop jullie hiermee goed te hebben vertegenwoordigd. Met zeer hartelijke groet van Marja

EINDE REACTIE

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-10 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Marja  
Organisation:
Stichting Vrolijke Wetenschap 
Website:

History

Signatures

Updates

Motie van wantrouwen tegen burgemeester Halsema verworpen

De motie van wantrouwen tegen burgemeester Halsema van raadslid Marianne Poot, met steun van Annabel Nanninga en Wil van Soest heeft te weinig steun gekregen tijdens een stemming gisteren in de gemeenteraad van Amsterdam.

Bron: Motie 720, 10 juni 2020 en debat vanaf 10:15:55 (35 tegen, 9 voor)

EINDE ANTWOORD

REACTIE PETITIONARIS

Dank jullie wel voor het tekenen van mijn petitie! Toen ik zag dat er zoveel reacties kwamen (ruim 9200 keer getekend) vond ik dat onze petitie op tijd in de vergadering moest zijn. Via een "raadsadres" heb ik onze petitie ingebracht in de vergadering (stuk nr 34) :) Voor de zekerheid heb ik ook de avond ervoor alle raadsleden gemaild.

+Read more...

Opdat de gemeenteraad (maar vooral ook Femke zelf) tijdens de verantwoording al zou weten dat zij de steun had van een grote groep serieuze denkers. Veelal mensen uit de culturele sector, maar ook docenten, hoogleraren, pensionado's en tot mijn verrassing ook medici en verpleegkundigen. Ik wilde dat onze "stille" verontwaardiging op tijd gehoord zou worden. In mijn raadsadres voegde ik toe: "Eens of oneens met haar handelen, dit is geen reden het vertrouwen in iemand op te zeggen. Al helemaal niet nadat ze ons zo geweldig door de coronacrisis heeft geleid, opstaand voor ons vrij moeten kunnen voelen. Het psychische belang daarvan is van onschatbare waarde."

Ik hoop jullie hiermee goed te hebben vertegenwoordigd. Met zeer hartelijke groet van Marja

EINDE REACTIE

2020-06-12

Onze petitie is ingebracht stuk in de raadsvergadering (live te volgen)

Iedereen kan nog steeds tekenen. De uiteindelijke lijst handtekeningen wordt na sluiting naar de gemeente gebracht.

Morgen 10 juni komt de gemeenteraad voor het eerst weer live bijeen, maar nog altijd zónder publiek.

Daarom heb ik onze petitie alvast als "raadsadres" ingeleverd (ingebracht stuk nr 34) zodat ons statement op tijd gezien wordt door alle raadsleden.

De vergadering blijkt live streaming te volgen

Dank jullie wel! Ik ben zo blij dat er zoveel mensen dezelfde opstand voelden als ik en zelfs een handtekening wilden zetten onder mijn woorden. Bijzonder.

Met warme groet van Marja.

2020-06-09

Tijdelijke storing opgelost

Voor wie dit bekijkt: Ik had een tijdelijke storing vandaag 5 juni maar die is door petities.nl opgelost tot mijn blijdschap.

Iedereen kan weer tekenen.

Groet! Marja.

2020-06-05