U, de petitionaris
244b70c5 be05 4652 813b 665a34fa91c1

Als vrijwilliger kunnen blijven duiken voor goede doelen

2.991 ondertekeningen

Vele sportduikers zetten zich regelmatig vrijwillig in voor allerlei sociaalmaatschappelijke doelen. In 2019 is een stichting die zoekt naar vermiste personen beboet. De staatssecretaris vindt dat vrijwillige sportduikers onder de arbeidswet vallen. Hiermee wordt dit soort inzet onnodig kostbaar.

Petitie

Wij

Sportduikers die zich vrijwillig inzetten voor burgerinitiatieven.

 

constateren dat:

  • Dat sportduikers die zich vrijwillig voor goede doelen inzetten onder de arbeidswet (gaan) vallen.
  • Dat hiermee de inzet van vrijwillige sportduikers voor vele burgerinitiatieven niet kosten-efficiënt mogelijk is.
  • De verplichting te moeten voldoen aan de arbowet betekent onder andere dat de sportduikers altijd een certificaat voor beroepsduikers moeten hebben en een gecertificeerde ploegleider aanwezig is.
  • Deze certificeringen moeten periodiek opnieuw gedaan worden. Bij duiken dieper dan 15m moet een decotank ter plekke aanwezig zijn.
  • De wetgeving voorziet al in een aanpassing voor duikopleidingen. Het zou logisch zijn eenzelfde soort aanpassing toe te passen voor vrijwillige duikactiviteiten.

 

en verzoeken

Om een aangepaste wet waarbij vrijwillige inzet van sportduikers voor burgerinitiatieven is toegestaan, zolang de duiken binnen de grenzen van het sportduiken gedaan worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Petitionaris:
Frits Mönking 

Geschiedenis

Ondertekeningen