You, the petitioner
Papierkliko

Almeerse papierbakken moeten blijven

2,929 signatures

Dankzij de VVD, SP, PVV, PvdD, CU, Respect en AP/OPA moeten inwoners in Almere binnenkort hun papierbak inleveren en hun papierafval naar een centraal punt in de wijk brengen. Dit is lastig voor inwoners, maar gaat er natuurlijk ook voor zorgen dat mensen papier bij het restafval gooien.

Petition

We

, verontruste inwoners van Almere

 

observe

  • dat de papierbakken aan huis gaan verdwijnen
  • dat dit ervoor zorgt dat inwoners veel meer moeite moeten doen om papier naar een centraal punt te brengen
  • dat veel mensen het papier bij het restafval zullen gooien

 

and request

de Raad het genomen besluit te herzien zodat de papiercontainers blijven.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-14 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Rob Boeve 

History

Signatures

Updates

Petitie aangeboden

Gisteravond heb ik de petitie aangeboden tijdens de politieke markt. Ik sprak de volgende tekst uit:

Tijdens de 646e Politieke Markt op 11 november 2021 werd hier het besluit genomen om het gebruik van papierbakken aan huis te laten verdwijnen. De burger zou papier moeten gaan inleveren bij centrale punten in de wijk.

Het lijdt geen twijfel dat dit een slecht besluit is. De drempel om papier te scheiden van overig afval wordt groter. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kans dat mensen het papier bij het overige afval gooien. Het gevolg is dat we een goede grondstof voor hergebruik kwijt raken.

+Read more...

Slecht voor ons milieu dus.

Om mijn ongenoegen over dit besluit kenbaar te maken, startte ik op 15 december 2021 een petitie onder de titel: Almeerse papierbakken moeten blijven. Inmiddels is deze petitie 2913 keer ondertekend.

2913 handtekeningen van Almeerse burgers die vinden dat de papierbakken niet mogen verdwijnen! Om u een indruk te geven hoeveel handtekeningen dat zijn, heb ik ze voor u afgedrukt, voorzitter. Uiteraard dubbelzijdig om papier te sparen. Als u dit pak papier nog niet zoveel zegt, heb ik een ander voorbeeld. 2913 stemmen waren bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen ruim voldoende voor 2 zetels in deze raad.

Ik dank u, voorzitter, dat u mij de gelegenheid hebt gegeven deze petitie te presenteren. Ik hoop dat de petitie ertoe mag bijdragen dat deze raad beter luistert naar de stem van de burgers. Ik hoop ook dat de petitie mag bijdragen aan een herziening van het besluit over de toekomst van de Almeerse papierbakken.

2022-04-22

Eindstand

Vandaag loopt de petitie af. Er hebben ruim 2500 mensen getekend. Nu is het zaak de petitie aan te bieden aan de gemeenteraad, de verantwoordelijke wethouder en politici. Ik houd jullie op de hoogte via dit medium..

2022-03-14

Tussenstand petitie Almeerse papierbakken

We hebben inmiddels 2.493 handtekeningen. Vanaf morgen (10 januari) is de griffie weer aan het werk. Ik verwacht een reactie..

2022-01-09