U, de petitionaris

Alcoholleeftijd terug naar 16 jaar

3.064 ondertekeningen

Onze oproep is om de onuitvoerbare wet alcoholleeftijd 18 jaar en ouder weer terug te brengen naar de oude situatie van 16 jaar. Inmiddels is gebleken dat de nieuwe wet een averechts effect heeft en dat jongeren van 16 en 17 jaar zich massaal op illegale wijze van drank voorzien.

Petitie

Wij

Ouders, jongeren, horeca-ondernemers, gemeenten, politie, BOA's

 

constateren

Door de nieuwe alcoholwet is het drankmisbruik onder jongeren alleen maar toegenomen omdat dit op ongecontroleerde plaatsen gebeurt (thuis, keet, etc.) Dit is goedkoper dan in de horeca en nodigt uit om veel te drinken. Aangezien er ook geen enkel draagvlak bij de ouders is voor de nieuwe wetgeving is de wet kansloos. Gemeenten kunnen de handhaving niet aan door gebrek aan budget en mankracht maar dragen wel de onmogelijke verantwoordelijkheid.

 

en verzoeken

Ons verzoek aan de regering is om de wet terug te draaien naar de oude situatie. Geen alcohol onder de 16 jaar en dit eventueel (indien uitvoerbaar zoals in de USA) ook thuis en waar dan ook strafbaar te maken. Hierdoor ontstaat draagvlak bij de ouders(opvoeders) en zal het gewenste resultaat minder alcoholgebruik onder jongeren wel een kans van slagen hebben.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Martijn Veen 
Organisatie:
Horecabrains 

Geschiedenis

Ondertekeningen