You, the petitioner

Achterstallig onderhoud gemeente Almere

179 signatures

Al jaren pleegt de gemeente onvoldoende tot geen groen onderhoud. Alles raakt overwoekert met klimop, bramen, winde. Inmiddels raken zelfs lantaarnpalen overwoekert. Over de voetpaden woekert klimop. Mensen dumpen groenafval want er zijn geen korven meer. Het achterstallige onderhoud moet stoppen.Megalomane projecten zoals de floriade worden opgestart van dit geld had het achterstallige onderhoud aan groen in almere bekostigd kunnen worden, overal komen duurzame groen projecten , zoals nu weer op het Baltimoreplein in almere buiten, terwijl er geen geld is voor onderhoud.

Petition

We

Inwoners van Almere

 

establish that:

  • dat de gemeente Almere al jaren onvoldoende, geen of slecht dan wel ondeskundig onderhoud pleegt aan het groen in Almere.
  • Na klagen over achterstallig onderhoud gebeurt er niets omdat het van de ene naar de andere afdeling wordt geschoven, letterlijk van het kastje naar de muur met vinger wijzen naar elkaar.
  • Groen onderhoud is de sluitpost van de gemeente en al jaren wordt hier elk jaar weer op bezuinigd. Dit moet stoppen willen we een leefbaar almere houden.
  • Al het achterstallige groenonderhoud dient op korte termijn opgepakt en het groen moet door deskundigen daarna ook wordt onderhouden.
  • Het kan niet zo zijn dat er vanuit prestige en/of ego van alles wordt opgestart ivm groen en duurzaam, daar miljoenen van ons belastinggeld in wordt gestopt om vervolgens alles te laten verslonzen en te laten overwoekeren.
  • Goed en voldoende en deskundig onderhoud is uiteindelijk goedkoper dan na jaren met de botte bijl proberen achterstallig onderhoud aan te pakken.

 

and request

  • nu na jaren en jaren zonder resultaat klagen, eisen wij dat de gemeente deskundig en continuerend onderhoud pleegt aan het groen, anders dan omhakken en weghalen om te bezuinigen.
  • om van het groenonderhoud geen sluitpost te maken maar nu eindelijk orde op zaken te gaan stellen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2020-08-30 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
T.Y Verkerk 
Website:

History

Signatures