You, the petitioner

Stralingsvrij Kind

732 signatures

Stralingsvrij Kind

Petition

We

van Stralingsvrij Kind

 

observe

dat alhoewel de stralingsnormen waar de Gemeente Groningen en Draadloos Groningen mee werkt aan de officiële landelijke norm voldoen, er geen rekening gehouden is met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht. De huidige normen houden namelijk geen rekening met de biologische effecten van de gebruikte straling. Die kunnen leiden tot: hoofdpijn, duizeligheid, irritatie, vermoeidheid, algemene slapte, slaapstoornissen, slaperigheid overdag, pijn in het hartgebied, moeite met ademen, buikpijn en slechte spijsvertering. Dat is wetenschappelijk zeer vaak onomstotelijk aangetoond.

Studies wijzen uit dat de straling ook ons DNA beschadigt. Dat geeft een verhoogd risico op kanker. Daarnaast leidt straling tot een explosieve stijging van leukemie en ADHD bij kinderen. Veel wetenschappelijke inzichten laten zien dat er een zeer groot gezondheidsrisico aan straling verbonden is, ook aan WIFI. Deze WIFI straling zal voor Draadloos Groningen gebruikt worden.

De plannen van Draadloos Groningen leiden tot continue onvrijwillige blootstelling aan straling van de burger. Dit is een groot gevaar voor de volksgezondheid en is daarom in tegenspraak zijn met grondwet artikelen 10, 11, 20, 21 & 22. Deze zijn cruciaal voor onze kindveiligheid, democratie, beschaving en mensenrechten. Alles wat in strijd is met onze grondwet is illegaal en verboden.

 

and request

de gemeente Groningen en St. Draadloos Groningen om het voorzorgsprincipe te hanteren en Draadloos Groningen niet in de huidige vorm doorgang te laten vinden omdat een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat er grote gezondheidsrisico’s met de diverse vormen straling annex zijn.(zie o.a. www.bioinitiative.org) Nu duidelijk is hoe gevaarlijk WIFI-straling is, is het de wettelijke plicht van de overheid te bekijken hoe we schade hiervan kunnen voorkomen. In de huidige plannen is gezondheidsschade niet te voorkomen. We willen daarom In samenwerking met onafhankelijke deskundigen, leden van Stralingsvrij kind en de gemeente naar veilige alternatieven met aanvaardbare gezondheidsrisico’s zoeken voor zowel Draadloos Groningen als de bestaande straling niveaus van UMTS, GSM en het WiFI gebruik op scholen. Op die manier wordt het leefklimaat weer veilig, met name voor kinderen.

Het uitgebreide bezwaarstuk Draadloos Groningen vindt u op www.stralingsvrijkind.nl

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2009-09-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Arjan Bos namens Benjamin Adamah, Annet Kamphuis, Koj Kamphuis, Frides Laméris, Nynke Tangerman, Harmen Uijttewaal, Peter Wierenga en Lia WIersema als werkgroep Stralingsvrij Kind 
Organisation:
Stralingsvrij Kind 
Website:

History

Signatures