You, the petitioner
Manifest staakt het vuren page 0

Staakt-het-vuren in de Oostvaardersplassen

195 signatures

In de Oostvaardersplassen zijn nu al ca. 900 edelherten afgeschoten en zonder enige wetenschappelijke onderbouwing en diervriendelijke alternatieven negerend zoals anticonceptie en het verplaatsen van runderen, gaat men gewoon door tot aan 1800. Wij verwerpen deze gang van zaken.

Petition

We

Bezorgde burgers, dierenliefhebbers, natuurliefhebbers

 

establish that:

Dat er zonder wetenschappelijke motivatie wordt doorgegaan met het afschot van 1000 edelherten, die op dit moment ook nog eens drachtig zijn. Het rapport "Van Geel" geeft via het “hand aan de kraan” principe de mogelijkheid te stoppen/de situatie te evalueren/besluiten te herzien. Bij het schieten wordt géén rekening gehouden met dierenwelzijn en de regels m.b.t. het afschieten van wilde dieren worden genegeerd.

 

and request

Ik vraag/wij vragen daarom per direct het staakt-het-vuren in de Oostvaardersplassen. We vragen de Provincie ook de oplossingen m.b.t. de herplaatsing van de heckrunderen en anticonceptie zo snel mogelijk in overweging te nemen en nader te onderzoeken. Zie verder het manifest en de facebook pagina : https://www.facebook.com/events/2232534110101617/

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Flevoland 
Petition desk:
Closing date:
2019-05-20 
Lead petitioner:
Marit de Haan 
Organisation:
Nos Amis Les Animaux 85480 
Website:

History

Signatures

Updates

Inkomsten van jacht en vlees voor het beheer van het nieuwe nationale park Nieuwland?

Allereerst héél erg veel dank voor jullie handtekeningen en voor het delen. :-)

Op 27 februari 2019 heeft Provinciale Staten Flevoland de visie Nationaal Park Nieuwland met meerderheid van stemmen aangenomen.

+Read more...

http://forestsfromfarms.org/resources/Visie%20NPNieuwland%20Mecanoo.PDF

Op pagina 147 staat in de Financieringstrategie: “Het is de ambitie om het budget voor beheer en instandhouding te laten groeien van € 2 miljoen naar € 3,5 miljoen. ...... Om die beoogde stijging met € 1,5 miljoen te kunnen dekken zijn de volgende mogelijkheden in beeld: 5. Inkomsten uit bezoekerscentra, jacht, verkoop van vlees, natuurbegraven, rondleidingen, sportroutes, evenementen e.d. Deze mogelijkheden worden deels al benut.”

Wij stellen daar vragen over aan de Provincie in een brief. Maar vooralsnog moeten we ervan uitgaan dat voor de toekomst het afschot van de dieren door blijft gaan. Ook na de reset! Wij zijn het daar niet mee eens! De wens "Staakt-het-vuren" zal dus ook gelden voor in de toekomst. Het is belangrijk dat we dan met velen zijn om dit af te wijzen. Dus alsjeblieft, blijf je deze petitie delen? Bij voorbaat onze dank!

2019-03-06