You, the petitioner

Oplossing parkeerprobleem autovrij Janskerkhof

23 signatures

De gemeente Utrecht wil Janskerkhof stapsgewijs autovrij maken. Een mooi plein met looproutes willen we allemaal. Maar het opheffen van parkeerplekken (bezoekers en vergunning) maakt de stad minder aantrekkelijk en creëert een parkeerprobleem. De oplossing die de gemeente biedt is het afknijpen van uitgifte van vergunningen.

Dat is geen oplossing maar een verschuiving..

Voor bezoekers wordt het minder aantrekkelijk naar de stad te komen, dat is nadelig voor de ondernemers in de binnenstad. Voor bewoners kost het veel tijd hun auto weg te zetten en een slechte parkeergelegenheid doet de woningwaarde dalen.

In oost bestaat geen parkeergarage zoals die wel in andere delen van de stad voor handen is.

Petition

We

ondernemers, bewoners en bezoekers van Utrecht

 

observe

dat de gemeente geen alternatief biedt voor het parkeerprobleem dat gaat ontstaan door zowel vergunninghoudersplekken als bezoekersplekken weg te halen om Janskerkhof autovrij te krijgen.

Het afknijpen van vergunningen is een verschuiving van het probleem en geen realistische oplossing.

 

and request

De gemeente Utrecht de plannen te herzien en te kijken naar een goed alternatief waar alle partijen zich in kunnen vinden. Bijvoorbeeld door een parkeergarage onder Lucasbolwerk te bouwen. De gemeente hoeft deze niet zelf te financieren, ze zouden het kunnen exploiteren aan een Q-park.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2011-06-15 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Saskia Koffijberg 

History

Signatures