You, the petitioner
Benoemingen

Stop Partijpolitieke Benoemingen - Publieke functies open voor iedereen

Binnenskamers verdelen de gevestigde politieke partijen de meeste publieke functies (burgemeester, CdK, topambtenaar, lid adviescollege enz.) onder elkaar. Dat deugt niet. Wij willen een nieuw systeem voor benoemingen dat eerlijkheid, onpartijdigheid en openheid garandeert.

Petition

We

Inwoners van Nederland

 

observe

Volgens de grondwet zijn "alle Nederlanders op gelijke voet in openbare dienst benoembaar" (artikel 3). Maar in werkelijkheid verdelen de gevestigde politieke partijen de meeste functies - van burgemeester en topambtenaar tot lid van één van de honderden adviescolleges - binnenskamers onder elkaar. Dat deugt niet.

 

and request

Schrap artikel 5 lid 4 uit de Wet Gelijke Behandeling. Die zondert namelijk publieke benoemingen uit van de anti-discriminatiewetgeving. Stel, net als in Engeland, een Onafhankelijke Commissie voor Publieke Benoemingen in die een zware rol krijgt in het selectieproces en die de wettelijke taak heeft om te waken voor onpartijdige, eerlijke en open benoemingen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-03-28 
Answer expected:
2017-04-15 
Status:
Sign elsewhere 
Lead petitioner:
Niesco Dubbelboer 
Organisation:
Meer Democratie 
Website:

History

Signatures

Updates

The Post Online: Weddenschap: Arno Visser wordt de nieuwe president van de Rekenkamer

Weddenschap: Arno Visser wordt de nieuwe president van de Rekenkamer Weg met de politieke banencarrousel   Een dezer dagen zal het Kabinet bekend maken wie de nieuwe president van de Algemene Rekenkamer wordt. De Rekenkamer is een zogeheten Hoge College van Staat en is daarmee een van de belangrijkste bestuurlijke organen van Nederland.

+Read more...

Het bestuur wordt partijpolitiek samengesteld. Officieel wordt er een vacature gepubliceerd waarop iedereen mag reageren. Je zou verwachten dat de belangrijkste randvoorwaarden zijn dat zo iemand goed moet kunnen rekenen en controleren, ongeacht zijn of haar partijlidmaatschap. ...

Lees verder
2015-07-01