You, the petitioner

goede scholing voor hoogbegaafde leerlingen

5,713 signatures

Met deze petitie willen we bereiken dat ook hoogbegaafde kinderen passend onderwijs kunnen volgen dus: De Leonardoschool moet gekwalificeerd worden als speciaal onderwijs. Hoogbegaafdheid op zich moet worden gekwalificeerd als indicatie voor het aanvragen van “een rugzakje”

Petition

We

de ouders en familieleden van hoogbegaafde kinderen en andere sympathisanten van de leonardoschool

 

observe

dat de overheid in de media naar buiten brengt , geld beschikbaar te hebben voor het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Het beleid om “de leonardoscholen” te kwalificeren als normale basisschool, is daarmee naar ons idee in tegenspraak en een slechte zaak.

Wij vinden dat elk kind recht heeft op passend onderwijs. Voor hoogbegaafde kinderen is dat in veel gevallen De Leonardoschool of extra begeleiding binnen het reguliere onderwijs.

 

and request

de Minister van Onderwijs, om het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen daadwerkelijk te gaan financieren door: 1. Leonardoscholen te specificeren als speciaal onderwijs met de daarbij behorende vergoeding voor leerlingen. 2. Vervoer van en naar de Leonardoschool te financieren. 3. Hoogbegaafdheid op zich te kwalificeren als indicatie voor het aanvragen van een rugzakje om goed onderwijs binnen de reguliere basisschool mogelijk te maken

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2011-10-03 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Lenie Wijkstra 

History

Signatures

Updates

vanmiddag interview bij Haarlem 105

Hallo Allemaal Vanmiddag wordt er een interview uitgezonden op Haarlem 105 Dit interview is online te beluisteren via www.haarlem105.nl De uitzending is tussen 17.00 en 19.00 uur gepland met vriendelijke groet Lenie Wijkstra.

2010-04-12

Bevestig alstublieft uw ondertekening

Hallo Allemaal Heel veel mensen geven wel aan te ondertekenen maar vergeten vervolgens met de bijgevoegde link de ondertekening te bevestigen Alleen als u de ondertekening ook bevestigt telt uw handtekening mee!! Ben je beneden de achttien dan mag je helaas niet tekenen, maar kan je me wel mailen, het lijkt me wel een mooi idee om ook de reacties van de kinderen zelf bij deze petitie aan te bieden , het gaat tenslotte om de leerlingen. groet ' Lenie Wijkstra leniewijkstra@cs.com.

2010-04-10

Hartverwarmende reacties/ vergeet niet te bevestigen

Beste allemaal, Wat een hartverwarmende reacties , mijn mailbox stroomt steeds over en ik word erg blij van al die mensen die de moeite nemen te tekenen of mij te mailen. Maar ik word ook verdrietig van de verhalen die ik hoor van kinderen die heel ongelukkig zijn. Gelukkig staan daar ook verhalen tegenover van kinderen die op Leonardoscholen eindelijk weer met plezier naar school gaan en van kinderen die op reguliere basisscholen de hulp krijgen die ze nodig hebben. Ga vooral door met het plaatsen van berichten, het doormailen van de link, twitteren , hyven, of wat ook maar maakt dat er nog meer handtekeningen bijkomen. want talent moet een kans krijgen vriendelijke groet Lenie Wijkstra leniewijkstra@cs.com.

2010-04-08