You, the petitioner

1 juli Keti Koti een vrije dag: herdenking einde slavernij

2,708 signatures

Het einde van de slavernij is een van de belangrijkste tekenen van respect voor alle mensen op aarde. Daarom lijkt het mij gepast dat iedereen aan deze herdenking mee kan doen. Ik vraag de regering de vrije tweede pinksterdag of paasdag in te leveren voor een vrije einde van de slavernijdag.

Petition

We

Burgers van Nederland

 

establish that:

Constateren dat Nederland een van de weinige landen is met een tweede vrije pinkster- of paasdag. Dat 1 juli Keti Koti de dag van de herdenking van de afschaffing van de slavernij geen officiƫle vrije dag is. Dat het einde van de slavernij een groot goed is voor alle mensen in de wereld. Dat soms mensen onofficieel als slaven behandeld worden. Dat hier jaarlijks bij stil gestaan moet kunnen worden.

 

and request

Verzoeken de regering de vrije tweede pinksterdag of paasdag in te leveren voor een vrije slavernijdag op 1 juli Keti Koti, zodat iedereen in staat is aan de herdenking van de bevrijding van de mensheid van slavernij mee te doen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-05 
Lead petitioner:
Tanneke den Blaauwen 

History

Signatures