U, de petitionaris

Nieuws

Maak hsl-verbindingen die alle Europese burgers en hoofdsteden verbinden

Een ondertekenaar van de petitie Maak hsl-verbindingen die alle Europese burgers en hoofdsteden verbinden vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Het is tijd dat EU-politici en EU-regeringen het voortouw nemen en werk maken van het tot stand brengen van hogesnelheidsspoor in Europa. Om dit te laten gebeuren en politici in beweging te brengen, hebben wij uw stem nodig!"

https://highspeedrail.petities.nl

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

09-12-2022

Wat kunnen we nog doen...

Beste allemaal,

Met behulp van deze link kunnen jullie op het filmpje komen, dat gemaakt en ingesproken is door vrijwilligers. Heel hartelijk dank voor jullie hulp, vrijwilligers!

https://www.youtube.com/watch?v=X9-kRurIy3U

Ik ontvang veel emails van hondenbezitters, die mij vragen wat we nog kunnen doen. Dat is gelukkig heel wat, maar daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken. Dus neem alsjeblieft contact met mij op via de mail als je een bijdrage kan leveren.

+Lees meer...

Samen maken we het verschil!

Wat kunnen wij nog doen: 1. Eind maart komt er een informatieve sessie bij de gemeente Breda. De voltallige gemeenteraad is dan aanwezig. Onderwerpen zijn het hondenlosloopgebied in het Ulvenhoutse Bos en de wateroverlast als gevolg van het omhoog brengen van het waterpeil in het bos. Ik ben uitgenodigd als inspreker om informatie, dan wel een reactie te geven op de plannen van Staatsbosbeheer het hondenlosloopgebied te sluiten.

  1. Mocht Staatsbosbeheer hun plannen willen doorvoeren dan moeten zij dit voorleggen aan o.a. de gemeente Breda. Omdat het Voorbos een toegankelijk gebied is, mag dit niet zomaar gewijzigd worden, maar dient de gemeente Breda daar toestemming voor geven. Op het hondenlosloopgebied is een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van kracht. Zodra deze APV door de gemeente wordt ingetrokken, kunnen wij daartegen beroep aantekenen. Ik heb al 2x een advocaat gesproken, die gespecialiseerd is in Bestuursrecht, die deze zaak graag op zich wil nemen.

  2. Weer een stap verder is de petitie, die wij hebben aangeboden aan de wethouder, ook aanbieden aan de Provincie tijdens een statendag. Tijdens een statendag zijn alle vertegenwoordigers van de Provincie aanwezig. Contacten zijn al gelegd.

  3. Landelijke bekendheid geven aan het hondenlosloopgebied in het Ulvenhoutse bos. Het lijkt een trend dat Staatsbosbeheer hondenlosloopgebieden in heel Nederland afsluit. Landelijke bekendheid geven, doen we in eerste instantie door het filmpje, dus deel, like en geef commentaar via YouTube op de film!

  4. Marianne Zwagerman, bekend van Dwars door het Nieuws, zal ik ook de link van de film doorsturen en vragen of zij dit aan de orde kan stellen in haar programma.

Bij de Nationale Ombudsman heb ik drie klachten weggelegd in verband met bejegening/discommunicatie met Staatsbosbeheer. Helaas is het erg druk bij de Nationale Ombudsman en kreeg ik bericht terug dat de wachttijd tussen de 8 en 10 weken beloopt.

Ik ga niet bij de pakken neerzetten en jullie ook niet, neem ik aan. Samen staan we sterk. Wij gaan voor het behoud van het hondenlosloopgebied!!!

Hartelijke groet, Ilse Burema

aanbieden van de petitie op 5 maart aanstaande

Aanstaande dinsdag 5 maart gaan we de, 232 (!) keer ondertekende, petitie aanbieden aan de gemeenteraad van Eersel. Dat doen we voorafgaand aan de raadsvergadering van die avond om 19.45 uur. Op onze website en via onze nieuwsbrief zullen we hier verslag van doen en houden we u over het verdere verloop op de hoogte. Dank voor uw steun !!.

De Volkskrant: Schiphol hield explosief rapport over krimp luchthaven onder de pet, na dreigement KLM

Schiphol heeft een onderzoek naar de krimp van de luchthaven niet gepubliceerd, na een dreigement van KLM. Schrijft de Volkskrant.

03-03-2024 | Petitie Stop KLM, belast overstappers

Eerste reactie wethouder Warris (Groenlinks)

Inmiddels heeft wethouder Warris (GL) in een korte reactie op een eerste reeks schriftelijke vragen van DDO laten weten dat de verkeersmaatregel 'passend' is en de ovale drempels gewoon blijven liggen.

De wethouder gaat hiermee voorbij aan het feit dat de meeste verkeersdeelnemers (ernstige) hinder ondervinden van de ovale drempels en deze zelfs filevorming, gevaarlijke situaties en mogelijk ook schade aan voertuigen tot gevolg kunnen hebben.

+Lees meer...

DDO zal daarom blijven aandringen op verwijdering van de betreffende drempels.

300 buurtbewoners ondertekenden al de petitie. Stem jij ook?

De gemeente wil onze terrasvergunning weigeren. Afgelopen vrijdag zetten we een petitie open om dat tegen te gaan.

+Lees meer...

Binnen 24 uur hebben al meer dan 300 buurtbewoners en andere vrienden van GOOS de petitie ondertekend. Help jij mee om dit aantal te verdubbelen? We hebben tot en met woensdag 6 maart de tijd. We rekenen op je!

Op papier ook Handtekening

Ook op papier hebben wij meer dan 150 handtekeningen.

Binnenkort zullen wij dit bij gemeente Den haag onder de aandacht brengen!.

Fietspad Schouwweg-Noord De Wassenaarse Krant 1 maart

Beste allen,

Hierbij informeren wij u over het artikel uit De Wassenaarse Krant van 1 maart. Volgende week verwachten wij de raadsinformatiebrief met het advies van wethouder Koetsier. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Afgelopen maanden heb ik en een aantal betrokken Wassenaarders zich vrijwillig ingezet om het fietspad aan de Schouwweg Noord te behouden. Ook hebben we een aantal experts gevraagd ons te helpen.

+Lees meer...

Wij hopen dat u een bijdrage wilt leveren aan de kosten die wij gemaakt hebben voor het behoud fietspad Schouwweg Noord. U kunt dit doen op rekeningnummer IBAN NL09 ABNA 0131 4903 97 tav JHAM Rueb-Moonen inzake Crowdfunding fietspad Schouwweg Noord. Het bedrag is uitsluitend bedoeld voor gemaakte onkosten.

Bij voorbaat dank.

Kijk regelmatig op de petitiesite voor nieuws! Met vriendelijke groet,

Monique Rueb-Moonen namens de petitiegroep behoud fietspad Schouwweg Noord

10 van de 12 ministeries hebben hun financiële administratie niet op orde

Rijk niet klaar om volgende crises op te vangen

In 2022 hield de rijksoverheid zich beter aan de regels bij de besteding van geld dan in de coronacrisisjaren 2020 en 2021. Tegelijk hebben 10 van de 12 ministeries hun financiële administratie niet op orde.

+Lees meer...

Op grond van het verantwoordingsonderzoek over 2022 trekt de Algemene Rekenkamer de conclusie dat het Rijk niet klaar is om volgende crises te op te vangen.

https://www.rekenkamer.nl/onderwerpen/verantwoordingsdag/rijk-niet-klaar-om-volgende-crises-op-te-vangen