U, de petitionaris

Wetswijziging verbieden Postcodeloterij

103 ondertekeningen

De tweede kamer moet een wetswijziging maken zodat de postcodeloterij geen voortbestaan krijgt. De minister beschermt haar bevolking momenteel voldoende tegen deze criminelen. De verkoop van postcodeloten is gebaseerd op angst. Daarnaast geeft het psychische schade aan mensen die niet meespelen.

Petitie

Wij

leden van de postcodeloterij en niet-leden van de postcodeloterij

 

constateren dat:

dat de postcodeloterij zijn loten verkoopt door angst te zaaien onder de bevolking. Je bent verplicht geld te geven aan deze instantie als je het risico van psychische schade wilt uitsluiten. Na meerdere rechtszaken en onderzoeken van universiteiten gaat dit bedrijf gewoon door met zijn praktijken. Er zijn toch ook geen loterijen op kentekens of BSNnummers?

 

en verzoeken

Maak een wetswijziging zodat heel Nederland met een gerust hart kan slapen. Zorg ervoor dat de postcodeloterij (of andere loterijen waarbij mensen zonder lot te weten komen of hij/zij hadden gewonnen bij het wel meedoen) verboden worden. De overheid zegt immers: "De overheid wil kwetsbare groepen beschermen tegen verslaving en oplichting"

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
03-04-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Verbeek 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De dode mus van de Postcodeloterij

Postcodeleed Waarom doen we eigenlijk nog mee? Simpelweg, omdat we gulzig zijn… en stiekem stinkjaloers. Ik zou het niet kunnen verkroppen als mijn buren ineens een Porsche voor de deur hebben en mijn andere buren zich eindelijk hun dure echtscheiding kunnen veroorloven. Ik leef intens mee met mevrouw uit Heusden die zelfs procedeerde tegen de loterij… Zij had de hoofdprijs van de Postcodeloterij gemist, doordat ze niet had meegespeeld.

+Lees meer...

Haar wereld was ingestort en het dorp was ontwricht. Elke Nederlander die geen lot koopt, neemt het risico het miljonairsschap mis te lopen. Dat is anders bij elke gewone loterij, omdat je daar nooit zeker weet of je een winnaar was geweest als je wel een lot had gekocht.Bij de Postcodeloterij weet je dat wel. Dat gaat ons niet gebeuren! Wij blijven natuurlijk meedoen en nemen alle nepprijzen voor lief… of kunnen we ons daarvoor misschien afmelden. Ik wil alleen geld, alleen groot geld en liefst snel.

03-01-2012