U, de petitionaris
039 500pix

Varen op het Apeldoorns kanaal moet

874 ondertekeningen

Wij vragen de gemeente Heerde om de bruggen in Wapenveld beweegbaar en bedienbaar te maken voor de BM-klasse en varend erfgoed. Dit in lijn met het Regiodebat provincie Gelderland in 2009 waar 298 van de 300 aanwezigen zich uitspraken voor een bevaarbaar kanaal.

Petitie

Wij

Bewoners van Wapenveld, Heerde, Hattem en kanaalgemeenten, watersporters en schippers varend erfgoed

 

constateren dat:

  • dat door de sanering en renovatie van het Apeldoorns kanaal in 2016 dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland van 10 miljoen euro, de kern Wapenveld bereikbaar kan worden voor de BM-klasse en historische binnenvaartschepen.

  • Dit kan uitgevoerd worden dankzij de bijdrage van 3,1 miljoen euro die de provincie Gelderland beschikbaar heeft gesteld om de bruggen tussen Hattem en Wapenveld beweegbaar en bedienbaar te maken.

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Heerde om hun verantwoordelijkheid te nemen en in overleg te treden met maatschappelijke organisaties en ondernemers om het noodzakelijke beheer en onderhoud toekomstvast te regelen.

Het antwoord

Geen bevaarbaar Apeldoorns Kanaal

Op 29 november vergaderde de Commissie ROW van Prov. Staten over de ontwikkelingen rond het Apeldoorns Kanaal. Hierbij diende de Statenbrief van gedeputeerde Josan Meijers van 7 november als basisstuk (zie ook artikel Bevaarbaar Apeldoorns Kanaal lijkt van de baan). In de brief wordt gesteld, dat bevaarbaarheid van het AK vanwege de vermeende hoge kosten niet realiseerbaar is gebleken. (...)

Lees verder op Apeldoornskanaal.com

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Heerde 
Petitieloket:
Einddatum:
28-11-2016 
Antwoord verwacht:
08-12-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Jan Nitrauw 
Organisatie:
Stichting Recreatie Wapenveld, Dorpsraad Wapenveld en Ondernemersvereniging Wapenveld.  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geen bevaarbaar Apeldoorns Kanaal

Op 29 november vergaderde de Commissie ROW van Prov. Staten over de ontwikkelingen rond het Apeldoorns Kanaal.

+Lees meer...

Hierbij diende de Statenbrief van gedeputeerde Josan Meijers van 7 november als basisstuk (zie ook artikel Bevaarbaar Apeldoorns Kanaal lijkt van de baan). In de brief wordt gesteld, dat bevaarbaarheid van het AK vanwege de vermeende hoge kosten niet realiseerbaar is gebleken. (...)

Lees verder op Apeldoornskanaal.com

04-04-2018

Brief aan Provinciale Staten

De drie Wapenveldse organisatie die het initiatief hebben genomen voor deze petitie, hebben over het beweegbaar maken van de bruggen en de bevaarbaarheid een brief gestuurd aan Provinciale Staten van Gelderland. Deze is hier te vinden en op www.facebook.com/levendkanaal..

26-10-2016

Waterschap vergadert over kanaal

Maandagavond 31 oktober vergadert de commissie Water van het Waterschap Vallei en Veluwe over het Apeldoorns kanaal. De vergadering wordt gehouden in het Waterschapshuis aan de Steenbokstraat 10 in Apeldoorn vanaf 19.00 uur.

26-10-2016