U, de petitionaris

Tegen sluiting cardiologiepraktijk Van Woersem, Landsmeer

453 ondertekeningen

In 2013 maakte zorgverzekeraar Achmea 321 miljoen winst. Tegelijkertijd is de Stichting Cardiologie Landsmeer na 23 jaar gedwongen de deuren te sluiten omdat Achmea weigert het bestaande contract te verlengen. Dat pikken wij niet!

Petitie

Wij

Gedupeerde patiënten, ontslagen personeel, solidaire Landsmeerders en andere solidaire mensen

 

constateren dat:

Met de sluiting van de Stichting Cardiologie Landsmeer verliezen 2.000 patiënten hun vertrouwde arts en behandelomgeving en verdwijnt kleinschalige cardiologische zorg uit Landsmeer en de regio, terwijl er elders wachtlijsten bestaan. Personeel verliest hun baan en werkgelegenheid gaat verloren.

 

en verzoeken

Achmea de relatie met Stichting Cardiologie Landsmeer te hervatten en de praktijk voor 2015 een eerlijk contract aan te bieden. Verder verzoeken we de politiek dit soort willekeurige contractopzeggingen door de zorgverzekeraar onmogelijk te maken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-06-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Hart voor Van Woersem 
Organisatie:
Hartpatiënten 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Op naar een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico

Beste ondersteuner,

Het is nu twee jaar sinds de grote actie tegen Achmea om de Stichting Cardiologie Landsmeer (SCL) te redden van de ondergang. Ondanks dat we hard gevochten hebben hebben we die slag verloren.

+Lees meer...

De strijd voor eerlijke zorg gaat echter door! Het is tijd voor de volgende stap.

Kort geleden is het initiatief 'Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico' gelanceerd. Het doel van deze actie is om alle zorgverzekeraars af te schaffen. Met het geld dat we op die manier besparen kunnen we ook het eigen risico, een boete op ziek zijn, de wereld uit te helpen. Ook kan het nooit meer voorkomen dat zorgmanagers, bijvoorbeeld bij Achmea, hele zorginstellingen kunnen sluiten zoals is gebeurd bij de Stichting Cardiologie Landsmeer.

We roepen daarom iedereen op het initiatief op www.nationaalzorgfonds.nl te ondersteunen. Patiënten, zorgverleners - alle mensen moeten nu de handen ineenslaan om de politiek te dwingen naar ons te luisteren. Samen staan we sterk. Steun het Nationaal ZorgFonds!

Op vrijdag 8 juli om 20.00 uur organiseert het Nationaal ZorgFonds een grote bijeenkomst in het Dorpshuis van Landsmeer, Calkoenstraat 27. Hier zal SP Tweede Kamerlid Renske Leijten samen met zorgverleners een gepassioneerd pleidooi houden. Ook is er muziek en film. Het belooft een fantastische avond te worden!

Samen vormen we de beweging die Nederland gaat verlossen van het belachelijke eigen risico en de zakkenvullende zorgverzekeraars.

Hopelijk tot de 8e!

Vriendelijke groet,

Ami Gest Nationaal ZorgFonds Landsmeer

24-06-2016