U, de petitionaris
Hier geen bollenveld!

Stop de giftige bollenteelt bij het Engelermeer

1.115 ondertekeningen

Gezondheid telt, hier geen bollenveld!

Naast het Engelermeer, bij waardevolle natuur, veel recreatie en bewoning, zijn plannen voor bollenteelt. Bij bollenteelt wordt veel landbouwgif gebruikt, met ernstige gevolgen voor de gezondheid van mensen en natuur. Er gaan gladiolen geteeld worden, die in de top 10 meest bespoten teelten staan.

Petitie

Wij

bezorgde Bosschenaren, omwonenden, recreanten en anderen die verbonden zijn met het Engelermeer.

 

constateren dat:

  • de gezondheid van mens, dier en natuur ernstig in gevaar wordt gebracht met de geplande gladiolenteelt
  • landbouwgif is desastreus voor de biodiversiteit en leidt tot (zeer) ernstige gezondheidsklachten, blijkt keer op keer uit onderzoek
  • met name neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson, ALS en Alzheimer worden vaak genoemd als gevolg van blootstelling aan landbouwgif.

 

en verzoeken

de gemeente Den Bosch om alles in haar macht te doen om de geplande bollenteelt tegen te houden of gifvrij te maken en hiermee te voldoen aan haar verplichting om de gezondheid van haar inwoners, mens, dier en natuur, te beschermen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
02-07-2024 
Petitionaris:
Partij voor de Dieren Den Bosch 
Organisatie:
Partij voor de Dieren Den Bosch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen