U, de petitionaris

Spookslot Efteling moet blijven

REDEN VAN AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn.

De overheid gaat daar niet over. Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wel in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.

Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij de klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden door een speciale afdeling geteld en geanalyseerd. U krijgt ook een persoonlijk antwoord van de klantenservice.

Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice te schrijven.

Bedenk wel dat grote bedrijven hun beslissingen over producten/diensten baseren op onderzoek en veel cijferwerk. Van een genomen beslissing wijkt een bedrijf zelden af omdat dit eigenlijk betekent dat ze de afdeling die het heeft voorbereid gaat moeten afschaffen.

In dit geval (Efteling Spookslot) heeft het bedrijf laten weten dat dit de door bezoekers slechtst gewaardeerde en oudste attractie is en om die reden moet verdwijnen.


Vanuit verschillende bronnen kregen we helaas vermeld dat de Efteling besloten heeft dat in zomer 2022 het geliefde Spookslot voor het laatst open zal zijn om vervolgens gesloopt te worden. deze petitie is er om de spookslot fans te laten horen voor het behoud van deze tijdloze attractie.

Petitie

Wij

De Fans van de Efteling en het spookslot

 

constateren

Dat De Efteling zich moet houden aan hun motto "Arbeid is nodig om d'oude pracht te behouden voor het nageslacht". het spookslot is een attractie uit mei 1978, en met 43 jarige leeftijd is deze attractie een van de Efteling klassiekers. het zou eeuwig zonde zijn om een van de eerste grote attracties van het park te slopen. Het behoud van de oudere attracties is voor zowel de fans als het park zelf zeer belangrijk.

 

en verzoeken

Dat de Efteling de sluiting en de sloop van het Spookslot laat vallen en een deel van de 25 miljoen die voor de bouw van een nieuwe attractie gepland stond in renovatie voor het spookslot stopt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
zelfstandig bestuursorgaan 
Petitieloket:
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Pepijn Kaijser 

Geschiedenis

Ondertekeningen