U, de petitionaris
Anbos hs petitie

Schoonheidspecialist naar 6% en/of vrijstelling BTW

7.756 ondertekeningen

Ongelijke behandeling van de BTW voor schoonheidsspecialist brengt een onacceptabel onderscheid in de uiterlijke verzorgingsector en zorgsector aan. Terwijl in de gezondheidszorg er BTW vrijstelling is en de kapper de handhaving van 9% BTW heeft, krijgt de schoonheidsspecialist een BTW-verhoging.

Petitie

Wij

Schoonheidspecialist, Zorgverlener-schoonheidspecialist met kwalificatie en collega's uit de sector

 

constateren

De schoonheidspecialist is van mening dat, net zoals bij de kapper, het beroep een arbeidsintensieve dienst is. Waarbij de kapper laag tarief heeft en de schoonheidspecialist met een BTW-verhoging te maken krijgt naar 21%. De zorgverlener schoonheidspecialist draagt BTW af over para medische behandelingen waarbij de gezondheidskosten onnodig hoog zijn. In de gezondheidszorg geldt BTW vrijstelling ook de collega's bijv. huidtherapeut is vrijgesteld van btw bij soort gelijke diensten.

 

en verzoeken

Er mag geen onderscheid gemaakt worden in het BTW-tarief binnen de uiterlijke verzorging branche voor arbeidsintesieve beroepen. Ook de schoonheidspecialist moet naar 6% BTW voor intensieve werkzaamheden! en voor schoonheidsspecialist-zorgverlener een vrijstelling van BTW voor zorg diensten. Een gelijk BTW-tarief verlicht de concurentie positie voor de schoonheidsspecialist, stimuleert het ondernemerschap, repareert de ongelijke behandeling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-11-2019 
Petitionaris:
Marleen van Norden 
Organisatie:
HUIDspecialist┬« & ANBOS 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen