You, the petitioner

Roetveegpiet in Woerden

280 signatures

Bestrijding van discriminatie moet geen vrijblijvende keuze zijn. Steun daarom onze oproep aan het Consulaat, winkeliers, scholen en de raad in Woerden: stimuleer en faciliteer actief de introductie van de Roetveegpiet in onze gemeente.

Petition

We

zijn betrokken Woerdenaren, die samen met familie, vrienden en kennissen

 

observe

  • dat Zwarte Piet als karikatuur van zwarte mensen, kwetsend en discriminerend is;

  • dat discriminatie niet alleen in de sinterklaastijd speelt, maar het gehele jaar zorgt voor kwetsend gedrag;

  • dat de Roetveegpiet evenveel plezier kan geven en niet als kwetsend of discriminerend wordt ervaren,

 

and request

dat het Consulaat van Sint in Woerden, scholen, winkeliers, de raad en andere betrokken in Woerden hun eigen verantwoordelijkheid nemen en actief de introductie van de Roetveegpiet in onze gemeente stimuleren en faciliteren.
Tevens verzoeken wij alle inwoners van Woerden om zich aan te melden als sympathisant door ondertekening van de petitie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
adviesorgaan 
Petition desk:
Lead petitioner:
Ruth Gout 

History

Signatures

Updates

Reacties en update gestuurd

Allereerst, beste ondertekenaars: bedankt voor jullie steun! Samen bestrijden we een vorm van discriminatie in Woerden.

Praat over deze actie met je familie, kennissen en buurtgenoten.

+Read more...

En vraag hen de petitie ook te ondertekenen.

Het Consulaat heeft in haar reactie op onze oproep ons laten weten ruimte te zien voor de introductie van Roetveegpieten, maar dat zij hierbij afhankelijk zijn van hun vrijwilligers.

Wij hebben het Consulaat bedankt voor hun constructieve houding. Wij willen graag nog vóór de zomervakantie een gesprek over de eigen verantwoordelijkheid van het Consulaat om nog dit jaar de Roetveegpieten te introduceren.

Vandaag hebben wij dit ook laten weten aan directeuren van scholen, kinderopvangcentra, vertegenwoordigers van sportverenigingen, kerken, raadsleden en leden van de pers in Woerden. Wordt vervolgd!

07-07-2020