U, de petitionaris
Img 6973

Repareer het burgerinitiatief als verzoek aan de Tweede Kamer

256 ondertekeningen

Ook burgers kunnen een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Dat kan met het burgerinitiatief, een uitgewerkt voorstel om bijvoorbeeld het milieu, onderwijs of openbaar vervoer te verbeteren. Aldus de website van de Tweede Kamer. Alleen het werkt niet. Repareer dit alstublieft.

Petitie

Wij

ondertekenaars op Petities.nl

 

constateren dat:

  • de Tweede Kamer vraagt adresgegevens aan ondertekenaars van een burgerinitiatief
  • de ondertekenaars van een burgerinitiatief worden 'gecontroleerd' door een kleine steekproef van allemaal een brief te sturen met het verzoek een verklaring en een kopietje van een identiteitsbewijs op te sturen naar de Tweede Kamer
  • initiatiefnemers die een burgerinitiatief in eigen beheer doen zijn aansprakelijk voor zeer privacy gevoelige informatie, soms jarenlang.
  • veel ondertekenaars zijn heel boos op Petities.nl als de velden om de gegevens in te vullen open staan
  • het Rathenau Instituut heeft recent een rapport over onder andere het burgerinitiatief voor de Tweede Kamer geschreven.
  • Petities.nl adviseert al sinds 2010 tegen de huidige praktijk en wil dit sindsdien graag verbeteren in samenwerking met de Tweede Kamer.

 

en verzoeken

het eenvoudig te maken een burgerinitiatief te ondersteunen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23.09.2023 
Organisatie:
Stichting Petities.nl 

Geschiedenis

Ondertekeningen