U, de petitionaris
Screen shot 2017 02 23 at 16.35.58

Repareer de Belastingdienst

17 ondertekeningen

Politici vragen teveel van de Belastingdienst. Ook allerlei tegengestelde dingen. Vereenvoudiging, versimpeling, stroomlijnen, maar ook uitzonderingsregelingen, toeslagen uitbetalen. Als er 1 organisatie is die vlekkeloos moet werken in een land, dan is het wel de Belastingdienst.

Petitie

Wij

belastingbetalers en werknemers bij de Belastingdienst,

 

constateren dat:

  • een belastingdienst is van het grootste belang voor het goed functioneren van een overheid (geen inkomsten, geen overheid)

  • een goed functionerende, rechtvaardige en transparante Belastingdienst is cruciaal voor burgers en ondernemers (kijk maar naar zwakke staten)

  • politici laten de Belastingdienst niet met rust

  • alle verschillende, soms tegengestelde, wensen van de Tweede Kamer maakt het functioneren van de Belastingdienst moeilijk

  • terwijl de Belastingdienst ooit iets was om als burger en werknemer trots op te kunnen zijn is die trots nu minder of misschien wel helemaal verdwenen (zie de populaire vertrekregeling)

  • sommige burgers, ondernemers en Belastingdienst zijn nu heel veel tijd en geld kwijt aan zaken die goed geautomatiseerd hadden moeten zijn

 

en verzoeken

een betrouwbare, innovatieve Belastingdienst. Ook als dit betekent dat politieke wensen nog niet gerealiseerd kunnen worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2023 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

NOS.nl: Nieuw kabinet kan meer met belastingen, 'computers fiscus kunnen het straks aan'

Een nieuw kabinet kan het belastingstelsel flink wijzigen. Na noodgedwongen jarenlang 'nee' verkopen aan de politiek, is de boodschap van de Belastingdienst aan de formerende partijen nu positiever: de computersystemen kunnen vanaf 2027 best veel wijzigingen aan.

+Lees meer...

Dat vertellen ingewijden aan de NOS. (...) lees verder

02-05-2024

NRC: Advies: gooi belastingen niet overhoop (maar doe wel iets aan de hypotheekrenteaftrek)

Regel niet te veel via de belastingen, adviseren ambtenaren van het ministerie van Financiƫn. De fiscus staat al genoeg onder druk.

+Lees meer...
13-02-2024

Binnenlands Bestuur: Hoe een stokoude programmeertaal de overheid in zijn greep houdt

De programmeertaal COBOL bemoeilijkt modernisering van de IT van de rijksoverheid. Daarnaast wordt de groep vaak oudere programmeurs die ermee kan werken steeds kleiner.

+Lees meer...

Tijdens het (...) lees verder

22-01-2024