You, the petitioner
Screen shot 2017 02 23 at 16.35.58

Repareer de Belastingdienst

15 signatures

Politici vragen teveel van de Belastingdienst. Ook allerlei tegengestelde dingen. Vereenvoudiging, versimpeling, stroomlijnen, maar ook uitzonderingsregelingen, toeslagen uitbetalen. Als er 1 organisatie is die vlekkeloos moet werken in een land, dan is het wel de Belastingdienst.

Petition

We

belastingbetalers en werknemers bij de Belastingdienst,

 

observe

  • een belastingdienst is van het grootste belang voor het goed functioneren van een overheid (geen inkomsten, geen overheid)

  • een goed functionerende, rechtvaardige en transparante Belastingdienst is cruciaal voor burgers en ondernemers (kijk maar naar zwakke staten)

  • politici laten de Belastingdienst niet met rust

  • alle verschillende, soms tegengestelde, wensen van de Tweede Kamer maakt het functioneren van de Belastingdienst moeilijk

  • terwijl de Belastingdienst ooit iets was om als burger en werknemer trots op te kunnen zijn is die trots nu minder of misschien wel helemaal verdwenen (zie de populaire vertrekregeling)

  • sommige burgers, ondernemers en Belastingdienst zijn nu heel veel tijd en geld kwijt aan zaken die goed geautomatiseerd hadden moeten zijn

 

and request

een betrouwbare, innovatieve Belastingdienst. Ook als dit betekent dat politieke wensen nog niet gerealiseerd kunnen worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-06-24 
Lead petitioner:
ReindeR Rustema 
Website:

History

Signatures

Updates

NRC: De toestand bij de Belastingdienst is kritiek

De problemen bij de Belastingdienst zijn nog ernstiger dan gedacht. De belastingmoraal staat op het spel.

+Read more...

(...) lees verder

Die krant heeft ook een dossier De staat van de Belastingdienst

2023-01-14

De Telegraaf: Totale computerchaos bij Belastingdienst: Hoe ict bij fiscus uitgroeide tot ’veelkoppig monster’ en Haagse ’martelkamer’

"We zijn vijftien jaar verder en nog is het einde van de ict-sores niet in zicht. Belastinghervormingen zijn al meerdere kabinetsperiodes niet mogelijk." (...) lees verder.

2022-05-03

NOS: ICT Belastingdienst kan over drie jaar grote wijzigingen aan, zegt Van Rij

De Belastingdienst heeft over drie jaar de ICT zo ver op orde dat grote belastingwijzigingen mogelijk zijn. Die verwachting sprak staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst uit in de Tweede Kamer.

De automatisering van de Belastingdienst is (...) lees verder.

2022-03-28