U, de petitionaris
Maxresdefault

Red het Spookslot

1.607 ondertekeningen

Maak van 2022 niet nóg een horrorjaar! De Efteling kondigde tot onze grote schrik aan dat Het Spookslot na de zomer dit jaar gesloopt wordt en plaats maakt voor een nieuwe attractie en hotel. Wij zijn tegen dit besluit en willen ons inzetten voor het behoud van de attractie, al dan niet in het park!

Petitie

Wij

De decennia lange, trouwe Eftelingfans

 

constateren

dat Het Spookslot voorgoed zal verdwijnen uit het park

 

en verzoeken

de Efteling om hun besluit te herzien en de nieuwe attractie te laten bouwen op een locatie elders, waar het niet ten koste gaat van de authentieke, iconische en hoogst nostalgische attracties van het park.

Mochten de bouwplannen ondanks alles toch doorgaan, verzoeken wij de culturele instellingen - evenals overheidsorganen die betrokken zijn bij het financieren van de aankoop van een schilderij van 150 miljoen - zich in te zetten voor het behoud ervan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
erfgoedinstelling 
Petitieloket:
Petitionaris:
Julia Derksen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Oproep: Teken de andere petitie!

Beste allemaal,

Het is inmiddels even geleden dat ik deze petitie heb opgezet. Ondertussen is er veel gebeurd, hebben veel mensen contact opgenomen en hebben we samen veel actie ondernomen.

+Lees meer...

Zo zijn we onder andere in contact geweest met Bond Heemschut, die zich ook willen inzetten voor het behoud van het Spookslot als erfgoed.

Ook ben ik al enige tijd in contact met wat andere verschillende mensen, waaronder de petitionaris van de andere petitie "Stop de sloop van het Spookslot".

Die petitie zit ondertussen aan de 9648 ondertekeningen! Wellicht zal het ons gemeenschappelijk doel helpen als allen van jullie (die zijn petitie nog níet getekend hebben) deze ook tekenen - om zo over de 10.000 handtekeningen te komen bij in ieder geval één petitie.

Link: https://www.petities.com/stopdesloopvanhet_spookslot

Bij voorbaat dank en ik zal bij ontwikkelingen of goed nieuws jullie weer op de hoogte houden!

Met vriendelijke groet,

Julia Derksen

14-05-2022