U, de petitionaris
Dscn9140

Red het Badhoevedorps wandelbos

253 ondertekeningen

Stop de geplande sloop en bebouwing van het Badhoevedorps wandelbos.

Petitie

Wij

Bewoners en andere gebruikers van het wandelbos in Badhoevedorp

 

constateren

dat de huidige plannen om 660 bomen te rooien (nagenoeg het gehele wandelbos!), het dempen van de grote waterpartij in het wandelbos, alsmede het bebouwen van het grootste deel van het huidige wandelbos met villa's, woonhuizen en parkeerplaatsen, voor de bewoners van Badhoevedorp en andere gebruikers van het Badhoevedorps wandelbos leiden een grove aantasting van de natuurwaarden en mogelijkheden tot recreatie in Badhoevedorp.

 

en verzoeken

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Haarlemmermeer dat de geplande sloop en bebouwing van het Badhoevedorps wandelbos GEEN doorgang vind en verzoeken Burgemeesters en Wethouders van de Gemeente Haarlemmermeer om de voorgestelde plannen niet tot uitvoer te brengen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Haarlemmermeer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-03-2017 
Petitionaris:
A.D.A. Van der Velden 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanvraag voorlopige voorziening bij de rechtbank

Ondanks dat de gemeente heeft laten weten dat de kap zou starten op vrijdag 17 februari blijkt de kap al enkele dagen gaande te zijn. Hiertegen is bij de rechtbank Noord-Holland een aanvraag voorlopige voorziening gedaan om deze kapwerkzaamheden per onmiddelijk te stoppen, in ieder geval tot na de bezwaarprocedure.

+Lees meer...

De gemeente Haarlemmermeer is opeens wel heel voortvarend aan het (kap) werk geslagen en ontneemt hierbij het recht op een afgeronde procedure en verstoord de aanwezige flora en fauna in het Badhoevedorps Wandelbos.

16-02-2017

Bezwaarschrift

Vandaag is het bezwaarschrift tegen de geplande kap van het Badhoevedorps Wandelbos afgeleverd op het Gemeentehuis te Hoofddorp..

23-01-2017

Gesprek met Ecoloog en gebiedsmanager Haarlemmermeer

9 januari j.l. heb ik een ontmoeting gehad met de gemeentelijke ecoloog, gebiedsmanager en nog een gemeentelijke collega. Daarbij is aan mij nogmaals het plan Quatrebras getoond, maar daar was ik al mee bekend.

+Lees meer...

Gesproken is over het wandelbos en dat deze grotendeels verdwijnt maar dat er veel groen elders gecompenseerd wordt. Helaas, voordat er een beetje groen van enige proportie's staat moet er 30 tot 40 jaar gewacht worden (we moeten op de lange termijn denken ...), dus daar hebben de huidige (en dus ook de toekomstige) gebruikers niets aan. Waarom niet Quatrebras elders geplekt, er komt immers genoeg grond vrij van de A9 die verdwijnt??!! (daar hadden de omwonenden van de eerste pek van Quatrebras nabij de ANWB dus al tegen geprotesteerd). Helaas, de locatie van Quatrebras zijn nu verplaatst naar de gronden van het park en die kunnen lucratief verkocht worden en daarmee wordt een deel van de omlegging van de A9 gefinancierd .... Jammer dus voor het Badhoevedorps Wandelbos en de gebruikers. Ondanks dat het wandelbos best behoorlijke ecologische waarden heeft qua dieren en groen, staat de ontmanteling van het wandelbos in de startblokken. Dus er resteren nu alleen nog restmaatregelen zoals beroep en bezwaar tegen genomen gemeentelijke beslissingen en uiteraard het aanbieden van deze petitie aan de Gemeenteraad van de Gemeente Haarlemmermeer.

16-01-2017