U, de petitionaris

Per direct weer diploma A/B-zwemmen toestaan

134 ondertekeningen

Ik roep alle ouders om deze petitie te tekenen. Voor de veiligheid van onze kinderen is het van levensbelang dat het A/B diploma of Easyswim diploma behaald wordt. Door de grote onderbrekingen in 2020 en de 2de lockdown lopen onze kinderen inmiddels een jaar achter. Dit is onacceptabel en gevaarlijk

Petitie

Wij

Ouders van kinderen die diploma A/B zwemmen en alle Nederlanders die zich hierbij aansluiten

 

constateren

  • Dat met het ingaan van de tweede lockdown en de sluiting van alle zwembaden ook zwemlessen voor jonge kinderen staken.
  • Zwemles is geen recreatie of gewone sport maar essentieel voor kinderen om te leren zwemmen in dit waterrijke land. (Voorheen maatschappelijke taak!)
  • Zwemleerlingen zijn +/- tussen de 4 en 6 jaar oud. Volgens het RIVM een leeftijdsgroep met een laag verspreidingsrisico.

 

en verzoeken

per direct vorm te geven aan het opstarten van diploma zwemlessen voor A/B diploma. Zonder inzet van sneltesten of andere aanvullende coronamaatregelen.

Het antwoord

Zwemlessen vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Sascha van Westen- Beentjes 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Zwemlessen vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Lees meer...

Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

17-05-2021