U, de petitionaris
Bbg 2

Niet nog meer zonneparken in Beemte Broekland

776 ondertekeningen

De plannen van Gemeente Apeldoorn dreigen desastreuze gevolgen te hebben voor het buitengebied Beemte Broekland. De gemeente zet in op minimaal 75 hectare netto aan zonnepanelen op goede landbouwgrond, geclusterd op een gebied van bruto 169 ha (300 voetbalvelden) in een zoekgebied van ruwweg 450 ha.

Petitie

Wij

Omwonenden, betrokkenen en bezoekers van het buitengebied Beemte Broekland en inwoners van gemeente Apeldoorn

 

constateren dat:

  1. dat de gemeente Apeldoorn (nog voor de goedkeuring van de omgevingsvisie 2040) dit zomaar heeft besloten en een klein gebied te bestempelen als energielandschap.
  2. de gemeente de zonneladder zo goed als omdraait. Een zonnepark in het buitengebied zou de laatste trede van de ladder moeten zijn;
  3. de zonnepanelen van het park aan de Bloemenkamp in Beemte-Broekland zijn geplaatst door Solarcentury. Het zonnepark is inmiddels met winst doorverkocht aan een buitenlandse investeerder. Zo verdwijnt er veel geld dat eigenlijk voor de regio bedoeld is;
  4. het net van Liander kan de eerste komende jaren niet de hoeveelheid zonne-energie aan kan;
  5. de inwoners zich niet gehoord voelen. Integendeel, de gemeente drukt haar plannen door wat leidt tot een onevenredige zware belasting.
  6. de omwonenden al meerdere malen hebben gevraagd om mee te praten over de mogelijkheden voor opwek in het buitengebied en geen gehoor krijgt.
  7. de gemeente, de laatste keer bij monde van wethouder Cieszo, beweert dat er voldoende mogelijkheden zijn voor inwoners om hun stem te laten horen. Er wordt in dat opzicht zelfs gegooid met het woord co-creatie. In de praktijk blijkt dat we alleen via zienswijzen en inspreken kunnen protesteren. Dat heeft niets te maken met hoe zonneparken er in de praktijk uit komen te zien.

 

en verzoeken

A: de volgorde van de zonneladder te volgen; eerst op dak, dan op braakliggende grond binnen de bebouwde kom, dan dubbel te gebruiken grond buiten de bebouwde kom en dan pas op landbouwgrond.

B. de inbreng van inwoners (burgerparticipatie) vanaf het begin mee te laten denken en hun bezwaren serieus te nemen.

C. Opnieuw na te denken over de veel te zware belasting in Beemte Broekland. Waarom alles samenproppen in dit kleine karakteristieke gebied?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Apeldoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
02-03-2022 
Organisatie:
Bewonersbeweging Beemte Broekland op Groen (BBG) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

donderdag 3 februari petitie aanbieden Burgemeester Apeldoorn

Op donderdag 3 februari gaan we de petitie overhandigen aan de Burgemeester van Apeldoorn. U kunt nog tot vrijdag 28 januari uw handtekening geven onder deze petitie.

+Lees meer...

Nogmaals bedankt voor alle steun!

25-01-2022

Ruim de 600 gehaald!

Geweldig nieuws! Ruim 600 handtekeningen, op naar meer! .

22-12-2021

Al 380 handtekeningen binnen 24 uur!!!

Beste bezoeker! Al 380 betrokkenen zijn u in de afgelopen 24 uur al voor gegaan. Dit geeft al aan dat het enorm leeft binnen Gemeente Apeldoorn!

.

16-12-2021