Ondanks een door de Rechtbank uitgesproken omgangsregeling wordt die door de ouder, waar het kind het hoofdverblijf heeft, niet nageleefd. Het Burgerlijk Wetboek schiet hierin te kort. Opnemen in het Wetboek van Strafrecht zal een preventieve werking hebben. Omgang en gezag zullen dan op gelijke manier gehandhaafd worden.
ouders die hun kind(eren) na scheiding niet door de verzorgende ouder mogen zien willen dat het niet nakomen van een omgangsregeling strafbaar gesteld wordt.
dat jaarlijks duizenden kinderen na scheiding van de ouders geen contact meer hebben met 1 van de ouders, meestal de vader. Ondanks een door de Rechtbank uitgesproken omgangsregeling. De Stichting Dwaze Vaders is al 27 jaar bezig om de omgangsregeling in het Strafrecht te krijgen omdat het Burgelijk Wetboek geen mogelijkheden biedt dit bij de verzorgende ouder af te dwingen.
de Tweede kamer een Wetsvoorstel in te dienen om het niet nakomen van een omgangsregeling strafbaar te stellen en in het Wetboek van Strafrecht op te nemen. Dit zal op een breed vlak een preventieve werking hebben.
Advocaten en mediators kunnen dan niet meer tegen de verzorgende ouder zeggen: "werkt u nu maar zogenaamd mee en als alles achter de rug is dan laat u de kinderen toch niet naar de andere ouder gaan". Zij mogen immers niet aanzetten tot een strafbaar feit.