U, de petitionaris

NAH jongeren normaal naar school (MBO)

1.210 ondertekeningen

Jongeren & jongvolwassenen moeten ook normaal naar school toe ondanks een Niet Aangeboren Hersenletsel. Vandaag de dag worden zij geweigerd omdat het 'te moeilijk' zou zijn. Dit kan echt anders. Er is een budget, nu de wil nog. NAH jongeren zijn dan wel anders dan anders maar bijzonder genoeg.

Petitie

Wij

Ouders, broer(s) en zus(sen), familie, vrienden, kennissen, directe en indirecte betrokkenen.

 

constateren

Dat MBO-scholen leerlingen met een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) weigeren. Het is "te moeilijk", het "kost teveel", "kost teveel tijd" en zij weten niet hoe hiermee om te gaan.

Iedereen heeft het recht om naar school toe te gaan.

Per 1 augustus 2014 is de wetgeving rondom passend onderwijs in werking getreden. Dit geldt helaas niet voor het MBO & hoger onderwijs. Wij zien hier graag verandering in. Laat scholen eens kennis maken met NAH.

 

en verzoeken

Geef mensen met NAH de ruimte om te leren. Bijv: Extra tijd met toetsen, extra aandacht van leraren, een extra jaar of twee om een diploma te behalen. Geef scholen de juiste informatie over passend onderwijs. Laat scholen kennis maken met NAH. Nee, het is geen ADHD of dyslexie. Geef mensen met een NAH een kans om te leren. Zorg voor passend vervoer van en naar school. Maak het haalbaar. Wees realistisch. Dit kan want waar een wil is, is een weg.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
20-08-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Babs Inpijn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen