U, de petitionaris

Muziekscholen heropenen

9.381 ondertekeningen

Nu verschillende contactberoepen (ook zonder medische noodzaak) weer aan de slag mogen is er geen enkele reden meer om muziekscholen en centra voor culturele vorming gesloten te houden. Deze hebben in een vroeg stadium al veiligheidsmaatregelen getroffen.

Petitie

Wij

muziekdocenten en leerlingen

 

constateren dat:

Dat er onder de huidige regels waarbij verschillende contactberoepen (ook zonder medische noodzaak) weer hun werk mogen uitoefenen er geen enkel beletsel is om muziekscholen en centra voor kunstzinnige vorming van amateurs (waar geen sprake is van fysiek contact) te heropenen.

 

en verzoeken

zo snel mogelijk de muziekscholen en centra voor kunstzinnige vorming toe te staan te heropenen of op zijn laatst op 1 april 2021.

Het antwoord

Muziekscholen na 19 mei

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan open. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand weer muziekles, dansles en toneelles kan volgen. Dit kan, net als bij sport, met maximaal twee personen plus een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen maximaal 30 personen in een ruimte. Mensen houden 1,5 meter afstand, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen. Publiek is niet toegestaan. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Laurens 
Organisatie:
Saxofoonles Leeuwarden  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Muziekscholen na 19 mei

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan open. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand weer muziekles, dansles en toneelles kan volgen.

+Lees meer...

Dit kan, net als bij sport, met maximaal twee personen plus een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen maximaal 30 personen in een ruimte. Mensen houden 1,5 meter afstand, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen. Publiek is niet toegestaan. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren.

Bron: Rijksoverheid.nl

17-05-2021