U, de petitionaris
108220275

Laat Bela en haar kinderen hier blijven

1.769 ondertekeningen

Vanochtend, 30 maart, kwam het bericht dat Bela, alleenstaande moeder met drie kinderen, door de politie is weggehaald uit de gezinslocatie Goes en is overgebracht naar de gezinsgevangenis Kamp Zeist. Van daaruit wil de Dienst Terugkeer en Vertrek haar en de kinderen uitzetten naar Armenië.

Petitie

Wij

vrienden van Bela en haar kinderen Lusine (16jr), Lia (11jr) en Narek (7jr),

 

constateren

  • dat Bela met haar kinderen al bijna vijf jaar in Nederland wonen en de kinderen hier geworteld zijn;

  • dat wat er nu met de kinderen gebeurt, bijzonder traumatiserend voor ze is;

  • dat zowel Bela als haar kinderen onder behandeling zijn bij de GGZ voor traumagerelateerde problematiek uit het verleden;

  • dat psychiatrische zorg in Armenië geen adequate behandeling kan bieden;

  • dat uitzetting dus voor alle gezinsleden een onaanvaardbaar risico oplevert

 

en verzoeken

om de voorgenomen uitzetting niet door te laten gaan, Bela en de kinderen onmiddellijk vrij te laten uit de gezinsgevangenis van Kamp Zeist en er zorg voor te dragen dat alle gezinsleden hun behandeling hier in Nederland kunnen voortzetten en zo bij te dragen aan een veilige en geborgen ontwikkeling van Bela, Lusine, Lia en Narek.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
28-06-2016 
Petitionaris:
Dhjana Samshuijzen 
Organisatie:
Geen kind aan de kant! 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bela en haar kinderen uitgezet

De bijna 1600 handtekeningen ten spijt, zijn Bela en haar kinderen vanochtend (5 april 2016) uitgezet naar Armenië, ondanks het feit dat er daar geen adequate zorg voor haar en haar kinderen beschikbaar is én ondanks het feit dat juist in de afgelopen dagen in Armenië een gewapend grensconflict weer oplaaide.

Het is triest - triest voor Bela en haar kinderen die een bijzonder ongewisse toekomst tegemoet gaan.

+Lees meer...

Triest voor hun vrienden en vriendinnen hier in Nederland, uit wiens midden zij plotseling zijn weggehaald. Maar het is ook triest dat een overheid weigert om in haar beleid de rechten van het kind - en daarmee ook hun welzijn en bescherming - niet leidend laat zijn in de beslissingen. Dat is niet alleen triest, het is ook onaanvaardbaar.

geenkindaandekant.nl is een campagne gestart voor de rechten van de kinderen in de gezinslocaties; de ruim duizend kinderen en hun ouders die zich in dezelfde positie bevinden als Bela en haar kinderen voor ze werden uitgezet.

05-04-2016