U, de petitionaris
Petitie 2 30000

Kwijtschelding van belasting onder de 30.000 omzet

5 ondertekeningen

Covid19 dupeert miljoenen ondernemers: zzp, mkb en groot. Wat ze ook aan omzet binnenhalen zeker 60% is voor kosten en Belastingdienst. Het verschil met mensen in loondienst is de stress die er altijd is en nooit verdwijnt. Ondernemers met een omzet onder 30.000 houden dus 12.000 over om te leven.

Petitie

Wij

Een groep ondernemers m/v bestaande uit zzp & mkb die het slaan van de belastingzweep goed kennen, familie, vrienden en andere sympathisanten

 

constateren

  • dat Covid19 een uitdaging voor ondernemers is.
  • dat de overheidssteun nog steeds niet helpt omdat het op bijstandsniveau is
  • dat met de huidige woningmarkt de gemiddelde ondernemer in een vrije sector-woning woont vanwege het 'wal en schip verhaal' mbt omzet versus nettowinst; teveel geld voor sociaal en te weinig voor koop.
  • dat een ondernemer met een omzet onder de €30.000 heeft het héél erg zwaar heeft want deze maatschappij is niet ingericht op de middenmoot. Ondernemers vallen buiten ALLE regelingen.
  • dat het steunpakket (t/m 31 juli) geen rekening houdt met de praktijk versus wat er in theorie wordt beschreven; tussen wal en schip belanden is het gevolg!

 

en verzoeken

besluit tot kwijtschelding bij de groep die wel alle kosten moet dragen vanwege te veel omzet maar het simpelweg niet kan betalen vanwege de uiteindelijke nettowinst onder aan de streep.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
RW. Dekker 
Organisatie:
Stichting Wal en Schip  

Geschiedenis

Ondertekeningen