U, de petitionaris
Petitie red onze soester hussen

Geef Soester hondenuitlaatservices een vergunning voor de Lange Duinen

171 ondertekeningen

De twee Soester Hondenuitlaatservices (HUS) mogen van hun gemeente met maximaal vijf honden tegelijk wandelen. Dat betekent bedrijfseconomisch gezien het einde terwijl ze in een grote behoefte voorzien. Normaal wordt er met maximaal 10 honden (goed onder appèl) gewandeld in het hondenlosloopgebied.

Petitie

Wij

de hondenuitlaatservices "Retourtje Bos" sinds 10 jaar en “Pet Care” sinds 19 jaar actief, klanten en medestanders

 

constateren

  • Soest tot meest MKB-vriendelijke gmeente is uitgeroepen

  • Soest handhaaft plots haar beleid in het losloopgebied: zo loop je nu met meer dan 5 honden boetes op tot € 4.150 en/of 3 maanden celstraf.

Dat de uitlaatservices in Soest in:

  • een grote behoefte voorzien; het uitlaten rond 12 uur.
  • met sociaal veilige roedels (maximaal 10 honden) "zonder klachten" (aldus de wethouder) lopen.
  • juist rond het middaguur nodig zijn om rendabel te zijn.

 

en verzoeken

haar beleid bij te stellen en ontheffing van deze APV-regel te verlenen door middel van een vergunning: voor maximaal 10 honden per gediplomeerde/ervaren hondenuitlaatservice per roedelwandeling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Soest 
Petitieloket:
Einddatum:
30.05.2023 
Petitionaris:
Willemien Bos 
Organisatie:
Retourtje Bos Hondenuitlaatservice Soest 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Beloofd beleid blijft uit.

Nog steeds heeft de Gemeente Soest geen beleid gemaakt. Wel zijn er eindelijk n de Coronaperiode borden geplaatst, maar nog is voor veel mensen niet duidelijk dat het gebied van de Lange Duinen een hondenlosloopgebied is.

+Lees meer...

Bovendien lopen er regelmatig collega's van ver die met meer dan 5 honden pp wandelen, terwijl ik braaf 3x op en neer rijd om 2 roedels van 5 honden op dins- en donderdagen uit te laten (en 1 van 5 op maandagen). Als Soester ondernemer voel ik me aan het 'hondenlijntje' gehouden. Ik zou graag zien dat ik naar draagkracht een vergunning krijg als 1 van de zeer weinige Soester hondenuitlaatservices en ongeveer de enige die alleen Soester klanten bedient én gevestigd is te Soest . Een echte Soester MKB'er dus. Binnenkort hoop ik weer eens in gesprek te mogen met de Gemeente en mijn petitie te overhandigen. Handtekeningen zijn nog steeds meer dan welkom. Dank u wel, mvg W. Bos van Retourtje Bos

30.11.2022

Gemeente houdt ons Hussen al jaren aan het lijntje

Nog steeds, 2 jaar later, komt de Gemeente Soest niet met een voorstel naar de Soester Hussen voor bv een vergunning naar draagkracht. Het is al 2 jaar geleden dat ik met de wethouder om tafel zat.

+Lees meer...

Zij zei begrip te hebben voor onze situatie en dat er gewerkt zou worden aan beleid. Ze zouden contact met ons houden, maar we horen vervolgens nooit meer iets van de Gemeente.... Maandelijks loop ik inkomsten mis door het huidige beleid. Onze werkdag is rond het middaguur, van ongeveer 11 - 15 uur. Verder hebben bazen veelal geen behoefte aan onze diensten, kunnen zij of hun kinderen de hond uitlaten. Zo langzamerhand heeft handhaving er voor gezorgd dat er weinig Hussen meer in de Lange Duinen lopen. Velen weken uit naar omheind landgoed Pijnenburg, waar de prijzen itt eerdere beloften van Peer Insinger, de pan uitrijzen. Voor mij altijd al onbetaalbaar als parttime hondenuitlaatservice (HUS). Maar ik wacht nog steeds op bericht van onze Gemeente en voel me als MKB niet serieus genomen door 'mijn' tot 'meest-vriendelijke -MKB - Gemeente uitgeroepen' Gemeente Soest.

19.12.2021

Hoe lang moeten we nog wachten op het sinds jaren aangekondigde hondenbeleid van de gemeente Soest?

Door Corona lijkt de gemeente al helemaal niet bezig te zijn met hun zgn beleid voor de Lange Duinen. Terwijl ik me netjes aan de regel 5 honden per persoon houd sinds 14 -1- 2020, lopen collega's uit de hele regio met meer dan 5 pp.

+Lees meer...

Het wordt tijd voor vergunningen voor de Soester uitlaatservices, die alleen Soester klanten hebben wier hondeneigenaren hondenbelasting aan de gemeente betalen.

11.04.2021