U, de petitionaris
Vingers

Geef Nederlandse danser een kans

148 ondertekeningen

Zoals de kaders zijn vastgesteld door OCW, zijn er aan subsidies voor Nederlandse Dans geen restricties/percentages gesteld aan actief Nederlands talent in deze professionele dansgezelschappen. Internationalisering van dansgezelschappen maar ook op HBO's beperkt de Nederlandse inbreng op het podium

Petitie

Wij

,bezorgde ouders van Nederlands danstalent, balletscholen, dansvakopleidingen, liefhebbers van dans

 

constateren dat:

Het merendeel van de subsidies aan Nederlandsedansgezelschappen, niet besteed wordt aan Nederlandse inbreng; Het percentage van Nederlandse dansers, alswel het Nederlandse kader (bestuur, docenten, choreografen) van deze gezelschappen bedroevend laag is; Het enige Nederlands aan enkele van deze gezelschappen slechts de Nederlandse subsidie is; Hiermee de doorstroom van Nederlands talent en Nederlandse dans noch gepromoot, noch gewaarborgd wordt.

 

en verzoeken

de politiek daadkracht te tonen om het Ministerie van OCW te dwingen zorgvuldigere en eerlijke kaders aan te laten brengen in de subsidieverstrekking. Met slechts één kleine aanpassing in de kaders voor de Nederlandse subsidies aan de dansgezelschappen, wordt het minimum percentage van Nederlanders vastgesteld, zodat de Nederlandse talenten en de Nederlandse dans daadwerkelijk ondersteunt worden door de overheid. En het kost geen cent meer!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geef onze petitie een vliegende start: KansDans begint nu officieel!"

Ontdek de informatie van "Geef Nederlandse danser een kans" op onze website, waar elke klik een stap is naar meer informatie. Bezoek www.kansdans.nl voor een diepere duik in ons verhaal!" Voor meer vragen: info@kansdans.nl

Deel dit bericht in jullie netwerk en vergeet niet je handtekening te bevestigen in de petitie-mail. Laten we samen het verschil maken!.

02-05-2024