U, de petitionaris
Eudebat

EU-Debat 15 mei op televisie

16 ondertekeningen

Voor het eerst in de geschiedenis er debatten zijn tussen de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, een verkiezing waar Europese kiezers invloed op kunnen hebben. Het is daarom van groot belang dat de Nederlandse kiezers die debatten kunnen zien.

Petitie

Wij

Nederlanders, Europeanen,

 

constateren dat:

Dat op 15 mei geen enkele Nederlandse omroep het debat tussen de kandidaten voor de Europese Commissie zal uitzenden (muv het nauwelijks bekeken themakanaal NPO Politiek).

Dat voor het eerst in de geschiedenis er debatten zijn tussen de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, een verkiezing waar Europese kiezers invloed op kunnen hebben.

Dat dit debat wordt georganiseerd door de EBU (Europese publieke omroepen in Europa)

 

en verzoeken

de ruimte in de Mediawet om zendtijd in te ruimen voor politieke partijen en de overheid uit te breiden met zendtijd voor belangrijke live-uitzendingen van de EBU over politiek. En dus om het EBU debat op 15 mei uit te zenden op Nederland 1, 2 of 3.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
adviesorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2016 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
Eu Debat 2014 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Caroline de Gruyter (NRC): De Spitzendebatten op televisie, graag!

Ook de correspondent Europa voor NRC-Handelsblad, Caroline de Gruyter, roept op om de debatten uit te zenden:  .

13-05-2014

Wat zegt de Mediawet?

Het Commissariaat vd Media zegt over de Mediawet dat er zendtijd is voor de Politieke Partijen en de overheid. Daar hoort dit debat ook bij!  Op http://www.cvdm.nl/praktisch/zendtijd-politieke-partijen/ staat: Het Commissariaat wijst zendtijd toe aan politieke partijen en overheid. Jaarlijks wijst het Commissariaat landelijke zendtijd toe aan politieke partijen die in de Eerste en Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, en aan het ministerie van Algemene Zaken voor overheidsvoorlichting (Postbus 51).

+Lees meer...

De minister van OCW bepaalt hoeveel zendtijd beschikbaar is. In verkiezingstijd (Tweede Kamer, Europees Parlement) wijst het Commissariaat zendtijd toe aan politieke partijen die meedoen in alle kieskringen. De reguliere zendtijd voor politieke partijen komt in die periode te vervallen. Met een loting bepaalt het Commissariaat de volgorde van de uitzendingen. De NPO deelt de zendtijd vervolgens in.      

de bron
01-05-2014

Het Parool: Europadebat niet op Nederlandse tv

Het Parool op de voorpagina van 25 april: Voor het eerst kunnen Europese burgers indirect de voorzitter van de Europese Commissie kiezen. Maar een debat tussen de kandidaten wordt door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gemarginaliseerd.

+Lees meer...
25-04-2014