U, de petitionaris
Wetboeken 2

Burgerinitiatief: introduceer 'Rechten' als vak op middelbare scholen

11 ondertekeningen

De strijd voor onze rechten heeft geleid tot de hedendaagse samenleving, waarin wetten en regels een belangrijke rol spelen. Het is echter zorgwekkend dat veel Nederlanders niet op de hoogte zijn van deze wetten en regels, terwijl de overheid wel van hen verwacht dat ze deze kennen.

Petitie

Wij

Wij, burgers van Nederland,

 

constateren dat:

  • dat veel mensen geen kennis hebben van de wetten en regels in Nederland,
  • dat dit wel van belang is voor het handhaven van grondrechten en het controleren van de overheid.
  • dat het vak maatschappijleer op middelbare scholen slechts beperkte informatie biedt over rechten en de werking van de overheid en bestuursorganen.
  • Uit onderzoek van het CRM blijkt dat 30% van de mensen geen mensenrecht kan noemen. Dit is zorgwekkend, daarom is het introduceren van het vak "Rechten" van groot belang.

 

en verzoeken

het vak "Rechten" te introduceren op middelbare scholen. De focus kan worden gelegd op belangrijke onderwerpen zoals de rol van de overheid en bestuursorganen, de basis van het strafrecht, ons staatsrecht, overeenkomsten en wat je kunt doen als je het ergens niet mee eens bent.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Petitionaris:
Jessie Lemke 

Geschiedenis

Ondertekeningen