U, de petitionaris
Donate save life

Bloeddonatie zonder discriminatie

18 ondertekeningen

Bloeddonatie voor niet-heteroseksuele personen is alleen mogelijk wanneer zij ten minste twaalf maanden geen seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Wij pleiten dat bloeddonatie geschiedt op basis van risicoselectie, niet op basis van seksuele voorkeur, overeenkomend met artikel 1 Grondwet.

Petitie

Wij

niet-heteroseksuele personen, maar ook heteroseksuelen die seks hebben met niet-heteroseksuelen.

 

constateren

dat het voor niet-heteroseksuele personen uitzonderlijk moeilijk gemaakt wordt bloed te doneren. Heteroseksuelen zijn niet verplicht tot onthouding van geslachtgemeenschap voor 12 maanden, niet-heteroseksuelen wel. Bloeddonatie lijkt nu plaats te vinden op basis van seksuele voorkeur in plaats van op risicoselectie (bijv. hoe meer onveilige bedpartners, hoe groter de kans op besmet bloed).

 

en verzoeken

tot de opheffing van de harde eis dat niet-heteroseksuele personen verplicht moeten zijn 12 maanden lang geen geslachtgemeenschap te hebben, om bloed te doneren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2016 
Petitionaris:
Ruud Buijvoets 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen