U, de petitionaris
Schenkviaduct den haag

Bestrijd de verkeersdrukte in de Rivierenbuurt

154 ondertekeningen

De Rivierenbuurt heeft te maken met veel verkeersbarrières door de drukke toegangswegen die langs de wijk lopen (het Schenkviaduct, de Lekstraat, het Prins Bernardviaduct en de Pletterijkade), wat leidt tot problemen omtrent veiligheid, geluidsoverlast, luchtvervuiling in de wijk.

Petitie

Wij

Bewoners van de Rivierenbuurt en andere belanghebbenden en medestanders

 

constateren dat:

  • Op basis van onderzoek van bewoners, dat de huidige luchtkwaliteit in de wijk zeer slecht is, vooral rondom de eerder genoemde wegen.
  • De luchtkwaliteit valt volgens de gemeentelijke metingen maar net binnen de Europese grenzen van acceptable luchtkwaliteit.
  • Naast de slechte luchtkwaliteit leidt de hoge mate van verkeersdrukte ook tot geluidsoverlast en onveilige verkeerssituaties, wat de bewoners negatief beïnvloedt.

 

en verzoeken

Dat de gemeente de verkeersdrukte op deze toegangswegen vermindert en er meer wordt gedaan om te compenseren voor de luchtvervuiling waarmee de Rivierenbuurt, en specifiek de omwonende van deze wegen te maken.

Hierbij kan worden gedacht aan het aantal rijbanen terug brengen samen met het aanleggen van groenstroken, het uitbreiden van de milieu zone en/of andere initiatieven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Petitionaris:
Ilse Valkering 

Geschiedenis

Ondertekeningen