U, de petitionaris
Live music

Bescherm livemuziek in de horeca

55.403 ondertekeningen

De huidige wet- en regelgeving maakt het organiseren van live-muziek in de horeca vrijwel onmogelijk. Indien er, voor wat betreft geluidsoverlast, slechts één klager is, wordt deze door gemeentelijke instanties compleet gefaciliteerd om de ondernemer die de muziek brengt om zeep te helpen. Dit moet veranderen en kan zo niet doorgaan.

Petitie

Wij

Liefhebbers van live-muziek in de horeca, muzikanten, organisatoren, ondernemers en mensen die wèl van gezelligheid houden,

 

constateren dat:

  • dat er exorbitant hoge boetes en dwangsommen worden opgelegd bij geluidsoverlast

  • de boetes en dwangsommen brengen de ondernemers in de problemen zonder dat ze goed kunnen voorzien of er één of geen klager zal komen

  • de veilige keuze voor ondernemers is om geen live-muziek te organiseren

  • de huidige wet- en regelgeving de toekomst van de ondernemers en de live-muziek bedreigen

 

en verzoeken

dat zowel de landelijke- als de gemeentelijke politiek nieuwe wet- en regelving gaat opstellen waarin het wel mogelijk is live-muziek ten gehore te brengen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01.11.2020 
Petitionaris:
Hans Borrias 
Organisatie:
https://www.facebook.com/Fans van Live Muziek in de Horeca 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Reactie VVD op mij vraag wat hun visie is mbt livemuziek in de Horeca

De VVD vindt dat er idd ruimte moet zijn voor live muziek. Op dit moment bieden meerdere plekken in de stad, deze mogelijkheid.

+Lees meer...

In de 3 uitgaanskernen van Den Haag, is de mogelijkheid wat makkelijker dan buiten deze kern waar jij zit. Ik heb onderzocht of de Paap en het Paard veel klachten hadden. Jij gaf aan dat de Paap veel klachten zou hebben na de bouw van appartementen. Ik heb dit gecheckt; dit wordt niet herkend. Door hun ‘ box-in-box’ constructie, kunnen ze veelal de overlast beperken en zijn er de afgelopen jaren geen klachten geweest.

Ik heb tevens de regels van Den Haag bekeken. 5 weekenden in het jaar zijn aangewezen als collectieve festiviteitendag en dan gelden er geen geluidsnormen. Daarnaast mag ieder individueel 6x per jaar een dergelijke mogelijkheid aanvragen. Dit betekent dus dat het 12x per jaar mogelijk is, om buiten de geluidsnormen live muziek te spelen, tussen bepaalde tijden. Deze norm geldt echter niet voor akoestische muziek, alleen voor versterkte.

Ik heb me tevens verdiept in de reden waarom hier zo streng op wordt gehandhaafd; Geluidsoverlastregels zijn er om de leefomgeving te beschermen, zeker nu uit onderzoek helder is geworden dat de gezondheidsschade hoger is dan altijd werd gedacht. Dit wordt politiek dus ook een steeds groter issue.

Landelijk zit je wat ons betreft op de juiste plaats; wij verwachten van de gemeente dat zij de wet handhaven en de leefomgeving beschermen. Ook verwachten wij dat ze het ondernemen niet in de weg zitten, waardoor wij de 12 vrije weekenden ondersteunen.

Wij zullen geen verdere acties ondernemen om de vrije weekenden te verruimen. Niet het antwoord dat je waarschijnlijk wilde, maar ik wilde je graag duidelijkheid geven over ons standpunt

15.07.2019

Artikel in de Telegraaf

Graag onderstaand artikel delen in uw eigen netwerk en verzoek tot delen. Alvast bedankt. De link naar onze petitie is: https://petities.nl/petitions/bescherm-livemuziek-in-de-horeca?locale=nl

Link naar artikel telegraaf is: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1764155669/steeds-minder-klinkt-het-amsterdamse-lied-in-de-binnenstad?fbclid=IwAR0wm-jRmY971cTaMy3-by74n1CBek7foF9yPiCmufu9AC2F8XfOGz-paUI

.

27.06.2019

Premium artikel in AD/Haagsche Courant

Kan één klagende buurman een café waar muziek wordt gemaakt te gronde richten? Ja, zegt (...) lees verder.

21.06.2019