You, the petitioner
Live music

Bescherm livemuziek in de horeca

40,765 signatures

De huidige wet- en regelgeving maakt het organiseren van live-muziek in de horeca vrijwel onmogelijk. Indien er, voor wat betreft geluidsoverlast, slechts één klager is, wordt deze door gemeentelijke instanties compleet gefaciliteerd om de ondernemer die de muziek brengt om zeep te helpen. Dit moet veranderen en kan zo niet doorgaan.

Petition

We

Liefhebbers van live-muziek in de horeca, muzikanten, organisatoren, ondernemers en mensen die wèl van gezelligheid houden,

 

observe

  • dat er exorbitant hoge boetes en dwangsommen worden opgelegd bij geluidsoverlast

  • de boetes en dwangsommen brengen de ondernemers in de problemen zonder dat ze goed kunnen voorzien of er één of geen klager zal komen

  • de veilige keuze voor ondernemers is om geen live-muziek te organiseren

  • de huidige wet- en regelgeving de toekomst van de ondernemers en de live-muziek bedreigen

 

and request

dat zowel de landelijke- als de gemeentelijke politiek nieuwe wet- en regelving gaat opstellen waarin het wel mogelijk is live-muziek ten gehore te brengen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-09-05 
Lead petitioner:
Hans Borrias 
Organisation:
https://www.facebook.com/Fans van Live Muziek in de Horeca 
Website:

History

Signatures

Updates

Reactie VVD op mij vraag wat hun visie is mbt livemuziek in de Horeca

De VVD vindt dat er idd ruimte moet zijn voor live muziek. Op dit moment bieden meerdere plekken in de stad, deze mogelijkheid.

+Read more...

In de 3 uitgaanskernen van Den Haag, is de mogelijkheid wat makkelijker dan buiten deze kern waar jij zit. Ik heb onderzocht of de Paap en het Paard veel klachten hadden. Jij gaf aan dat de Paap veel klachten zou hebben na de bouw van appartementen. Ik heb dit gecheckt; dit wordt niet herkend. Door hun ‘ box-in-box’ constructie, kunnen ze veelal de overlast beperken en zijn er de afgelopen jaren geen klachten geweest.

Ik heb tevens de regels van Den Haag bekeken. 5 weekenden in het jaar zijn aangewezen als collectieve festiviteitendag en dan gelden er geen geluidsnormen. Daarnaast mag ieder individueel 6x per jaar een dergelijke mogelijkheid aanvragen. Dit betekent dus dat het 12x per jaar mogelijk is, om buiten de geluidsnormen live muziek te spelen, tussen bepaalde tijden. Deze norm geldt echter niet voor akoestische muziek, alleen voor versterkte.

Ik heb me tevens verdiept in de reden waarom hier zo streng op wordt gehandhaafd; Geluidsoverlastregels zijn er om de leefomgeving te beschermen, zeker nu uit onderzoek helder is geworden dat de gezondheidsschade hoger is dan altijd werd gedacht. Dit wordt politiek dus ook een steeds groter issue.

Landelijk zit je wat ons betreft op de juiste plaats; wij verwachten van de gemeente dat zij de wet handhaven en de leefomgeving beschermen. Ook verwachten wij dat ze het ondernemen niet in de weg zitten, waardoor wij de 12 vrije weekenden ondersteunen.

Wij zullen geen verdere acties ondernemen om de vrije weekenden te verruimen. Niet het antwoord dat je waarschijnlijk wilde, maar ik wilde je graag duidelijkheid geven over ons standpunt

2019-07-15

Artikel in de Telegraaf

Graag onderstaand artikel delen in uw eigen netwerk en verzoek tot delen. Alvast bedankt. De link naar onze petitie is: https://petities.nl/petitions/bescherm-livemuziek-in-de-horeca?locale=nl

Link naar artikel telegraaf is: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1764155669/steeds-minder-klinkt-het-amsterdamse-lied-in-de-binnenstad?fbclid=IwAR0wm-jRmY971cTaMy3-by74n1CBek7foF9yPiCmufu9AC2F8XfOGz-paUI

.

2019-06-27

Premium artikel in AD/Haagsche Courant

Kan één klagende buurman een café waar muziek wordt gemaakt te gronde richten? Ja, zegt (...) lees verder.

2019-06-21