U, de petitionaris
Bouwplan dorpsdijk smal

Bescherm het dorpskarakter van Rhoon: stop hoogbouw tussen laagbouw

306 ondertekeningen

Albrandswaard krijgt steeds meer hoogbouw, ook op plaatsen waar het dorp nu nog laag is. Het plan voor de bouw van een complex tot 15 meter hoog, op de “locatie Palsgraaf” is daarvan een voorbeeld en tast de leefbaarheid van de eraan grenzende laagbouwwijk ernstig aan.

Petitie

Wij

Bewoners van Albrandswaard die zich sterk maken voor het behoud van het dorpskarakter van Rhoon.

 

constateren dat:

  • dat er voorbij gegaan wordt aan het door de Gemeente vastgestelde beeldkwaliteitsplan van december 2016: “Dorpskarakter met menselijke maat”, wanneer plannen ontworpen worden die een hoogbouwcomplex situeren in een laagbouwwijk.
  • dat dergelijke plannen niet alleen de leefbaarheid van de betreffende wijk aantasten, maar ook de parkeerdruk in de wijk en het centrum verder verhogen.

 

en verzoeken

om bij besluitvorming over nieuwe bebouwing nadrukkelijk toe te zien op de afstemming met de directe omgeving en behoud van het dorpskarakter. Voor de “locatie Palsgraaf” betekent dit: een hoogte van maximaal 9 meter en voldoende aanvullende parkeergelegenheid.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Albrandswaard 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2024 
Petitionaris:
Liesbeth Roodbol 
Organisatie:
WelzenesWijk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stand van zaken per 1 juli 2024

Er zijn door 17 omwonenden zienswijzen ingediend over de bouwplannen, inclusief de zienswijze ingediend door de werkgroep WELZENES namens de wijkbewoners.

Er is ook een WOO-verzoek ingediend om meer inzicht te krijgen in de gang van zaken rond de besluitvorming.

De Gemeente heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor de afhandeling van deze zaken en pas na de zomer een besluit te zullen nemen..

17-06-2024