U, de petitionaris

Behoud Spookslot Efteling

REDEN VAN AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn.

De overheid gaat daar niet over. Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wel in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.

Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij de klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden door een speciale afdeling geteld en geanalyseerd. U krijgt ook een persoonlijk antwoord van de klantenservice.

Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice te schrijven.

Bedenk wel dat grote bedrijven hun beslissingen over producten/diensten baseren op onderzoek en veel cijferwerk. Van een genomen beslissing wijkt een bedrijf zelden af omdat dit eigenlijk betekent dat ze de afdeling die het heeft voorbereid gaat moeten afschaffen.

In dit geval (Efteling Spookslot) heeft het bedrijf laten weten dat dit de door bezoekers slechtst gewaardeerde en oudste attractie is en om die reden moet verdwijnen.


De Wereld van de Efteling verliest binnenkort 1 van haar grootste iconen: Het Spookslot. De fantasie, het creatieve en de verwondering die Ton v/d Ven en Anton Pieck hebben geschapen wordt aangetast. Dit gaat te ver en vereist een petitie die we de Efteling kunnen toesturen.

Petitie

Wij

ondertekenaars van deze petitie vinden dat het Spookslot onder het erfgoed van de Efteling hoort en

 

constateren

dat de Wereld van de Efteling binnenkort 1 van haar grootste iconen verliest: Het Spookslot. De fantasie, het creatievermogen en de verwondering die Ton v/d Ven en Anton Pieck hebben geschapen wordt aangetast. Dit gaat te ver en vereist een petitie die we de Efteling kunnen toesturen.

 

en verzoeken

Het icoon Spookslot mag nooit verdwijnen uit de Wereld van de Efteling en moet behouden blijven voor het nageslacht.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
zelfstandig bestuursorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
24-04-2022 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Maikel de Jonge 

Geschiedenis

Ondertekeningen