U, de petitionaris

Aanpassen/afschaffen van het centraaleindexamen 2021

441 ondertekeningen

Tweehonderdduizend leerlingen buigen zich elk jaar weer over hun eindexamens. Is het eindexamen wel de manier om te bepalen of ze een diploma verdienen? De eindexamen dragen vele gevolgen met zich mee, maar ook hebben ze hun beste tijd wel gehad.

Petitie

Wij

leerlingen

 

constateren

  • Eindexamens hebben grote gevolgen voor grote groepen, jongeren lijden eronder.
  • Gaat het thuis even minder goed, of zit je in een lastige situatiie dan is de kans groter dat je zakt, dit is oneerlijk.
  • Het eindexamen is alleen een momentopname is; sommigen doen heel het jaar hun best en zakken dan net op het eindexamen
  • De lessen op scholen worden afgestemd op de toetsen die worden afgenomen en behandelen enkel de stof die op het examen wordt gevraagd, door ze de leerlingen zoveel mogelijk oefenopgaves laten maken.
  • Scholen gebruiken die resultaten weer om zich bij de Onderwijsinspectie te etaleren als een goede school. Het gevaar is dat scholen examens, die bedoeld zijn om de individuele voortgang te meten, gaan gebruiken als kwaliteit materiaal.
  • Nu door corona de leerlingen veel lessen maar ook lesstof hebben gemist moet er iets veranderen. Nu is een goed moment om dit aan te passen!

 

en verzoeken

het centraal eindexamen af te schaffen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jony van Gastel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen