U, de petitionaris

Stop hoogbouw in Hoograven

460 ondertekeningen

De gemeente wil aan de Rijnhuizenlaan een 18,5 meter hoge woontoren op het schoolplein van de St. Jan de Doperschool laten bouwen. De zoveelste in de rij: De Trip, De Steenhouwer, Vaartsche Compagnie, Hart van Hoograven en straks de rest van Rotsoord en Hoograven. Stop de hoogbouw in onze wijk!

Petitie

Wij

bewoners van Hoograven,

 

constateren dat:

dat de gemeente steeds meer hoogbouw in Hoograven toestaat. Dit is in strijd met het eigen beleid van de gemeente voor Hoograven ("Wijkactieplan Hoograven in de lift", "Hoogbouw gemeente Utrecht") en de wijkbewoners willen dit niet. We willen een wijk waar het prettig wonen is. Zon in plaats van schaduw. Uitzicht in plaats van zicht op beton. En groene ruimte om te spelen voor onze kinderen. Waarom moet alles zo vol en zo ontzettend hoog?!

 

en verzoeken

de gemeente te stoppen met grootschalige hoogbouw toe te laten. Dus: - schrap het massieve hoogbouwplan voor de Rijnhuizenlaan. - heroverweeg de plannen voor De Trip: ga voor de menselijke maat. - kies voor kleinschaligheid bij de herontwikkeling van Rotsoord. - houd u aan uw eigen beleid: "vasthouden aan de bestaande gemiddelde hoogte van de wijk en alleen incidentele hoogbouwaccenten" in plaats van hoogbouw als de norm.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
23-01-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
A. van Doorn 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Oproep: kom naar de Raadsvergadering op 24 januari 2013

Medestanders, Op donderdag 24 januari stemt de gemeenteraad over het volgende hoogbouwproject in Hoograven, het "woontoren-op-schoolplein"-plan aan de Rijnhuizenlaan. De gemeente heeft nog geen moment onze bezwaren willen aanhoren en geen centimer toegegeven.

+Lees meer...

Nu beslist de gemeenteraad over het megalomane plan (stedebouwkundig programma van eisen). Wij hopen op een verstandig besluit van de raad. Kom ook op 24 januari naar de openbare vergadering op het stadhuis vanaf 20.00 uur: een volle zaal maakt indruk en laat zien dat heel Hoograven dit soort plannen van de gemeente zat is! Met vriendelijke groet,   A. van Doorn

Agenda gemeenteraad 24 januari
22-01-2013