U, de petitionaris

Behoud wijkbibliotheken Leiden

95 ondertekeningen

De bibliotheken in de Leidse Merenwijk en Stevenshof dreigden te verdwijnen en ondergebracht te worden in scholen. Dankzij een motie van GroenLinks gaat dit niet door.

Hartelijk dank voor uw steun voor de wijkbibliotheken!

Zie ook het nieuwsbericht van 15 juli 2012.

Petitie

Wij

inwoners van Leiden die de bibliotheken een warm hart toedragen,

 

constateren dat:

dat de bibliotheken in de Leidse Merenwijk en Stevenshof dreigen te verdwijnen en in de toekomst ondergebracht zouden moeten worden in scholen,

 

en verzoeken

de bibliotheken voor iedereen toegankelijk te houden op een zelfstandige locatie.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Leiden 
Petitieloket:
Einddatum:
12-09-2012 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Stéphanie Bakker 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De wijkbibliotheken blijven

De wijkbibliotheken in de Leidse Stevenshof en Merenwijk zijn gered. Dankzij een motie van GroenLinks is een streep gezet door de geplande bezuiniging waardoor de bibliotheken dreigden te verdwijnen en ondergebracht zouden worden bij één van de scholen in de buurt.

+Lees meer...

GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker: "Uit de vele handtekeningen en reacties op onze handtekeningenactie de afgelopen weken blijkt dat de wijkbibliotheken echt leven in Leiden. Ik ben heel blij met de brede steun in de raad, waardoor de bibliotheken hun belangrijke functie kunnen behouden."   Het onderbrengen van de wijkbibliotheek in de buurtscholen werd gepresenteerd als een vernieuwing, waarbij meer gefocust zou worden op leesbevordering van de schoolgaande jeugd. Uit de vele reacties die GroenLinks tijdens het inzamelen van handtekeningen ontving, bleek dat de wijkbibliotheken echter ook een zeer belangrijke functie voor ouderen en (ouders met) zeer jonge kinderen hebben, die in de vernieuwde opzet buiten de boot zouden vallen. De vestiging in de Nieuwstraat is voor deze doelgroepen vanwege de reisafstand geen goed alternatief. "Bovendien zijn de wijkbibliotheken, juist ook voor deze doelgroepen, veel meer dan alleen een uitleenpost van boeken", aldus GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker. "Daarom is het heel fijn dat de wijkbibliotheken hun brede aanbod, brede functie en centrale plek in de wijk blijven houden." Hartelijk dank voor uw steun voor de wijkbibliotheken!  

GroenLinks Leiden
15-07-2012