U, de petitionaris

Onderdoorgang Rijksmuseum Amsterdam open voor fietsers

3.414 ondertekeningen

100 jaar geleden ontwierp architect Cuijpers het wereldberoemde Rijksmuseum in Amsterdam. Uniek is de onderdoorgang voor voetgangers en fietsers (de drukste fietsroute van de stad). Nu de restauratie van het museum bijna klaar is, willen wij onze fietsroute terug, verboden voor scooters en brommers.

Petitie

Wij

Amsterdammers, fietsers en niet-fietsers en bezoekers van de stad uit binnen- en buitenland

 

constateren dat:

Dat er nog steeds een levendige discussie in de stad plaatsvindt over wel of niet afsluiten van de onderdoorgang voor fietsers. Dat de voorstanders van afsluiten geen deugdelijke argumenten hebben, in tegenstelling tot de voorstanders van openhouden die hiervoor pleiten op grond van (architectuur)historische, stedenbouwkundige en verkeerstechnische redenen en veiligheidsoverwegingen (o.a. fietsende scholieren en ouderen)

 

en verzoeken

De gemeenteraad van Amsterdam en de stadsdeelraad Amsterdam Zuid te besluiten de onderdoorgang onder het Rijksmuseum als openbare ruimte open te houden voor voetgangers, bezoekers van het museum en fietsers (geen scooters en brommers). De passage zodanig in te richten dat de drie groepen er veilig samen doorheen kunnen. Als de passage een paar keer per jaar dicht moet bij grote evenementen op het Museumplein, dan hebben wij daar begrip voor.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
29-04-2012 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
ir. Maarten Lubbers 

Geschiedenis

Ondertekeningen