U, de petitionaris
Manifest staakt het vuren page 0

Staakt-het-vuren in de Oostvaardersplassen

195 ondertekeningen

In de Oostvaardersplassen zijn nu al ca. 900 edelherten afgeschoten en zonder enige wetenschappelijke onderbouwing en diervriendelijke alternatieven negerend zoals anticonceptie en het verplaatsen van runderen, gaat men gewoon door tot aan 1800. Wij verwerpen deze gang van zaken.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers, dierenliefhebbers, natuurliefhebbers

 

constateren dat:

  • Dat er zonder wetenschappelijke motivatie wordt doorgegaan met het afschot van 1000 edelherten, die op dit moment ook nog eens drachtig zijn.

  • Het rapport "Van Geel" geeft via het “hand aan de kraan” principe de mogelijkheid te stoppen/de situatie te evalueren/besluiten te herzien.

  • Bij het schieten wordt géén rekening gehouden met dierenwelzijn en de regels met betrekking tot het afschieten van wilde dieren worden genegeerd.

 

en verzoeken

  • daarom per direct om een staakt-het-vuren in de Oostvaardersplassen.

  • We vragen de Provincie ook de oplossingen met betrekking tot de herplaatsing van de heckrunderen en anticonceptie zo snel mogelijk in overweging te nemen en nader te onderzoeken.

  • Zie verder het manifest en de facebook pagina

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Flevoland 
Petitieloket:
Einddatum:
20-05-2019 
Petitionaris:
Marit de Haan 
Organisatie:
Nos Amis Les Animaux 85480 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Inkomsten van jacht en vlees voor het beheer van het nieuwe nationale park Nieuwland?

Allereerst héél erg veel dank voor jullie handtekeningen en voor het delen. :-)

Op 27 februari 2019 heeft Provinciale Staten Flevoland de visie Nationaal Park Nieuwland met meerderheid van stemmen aangenomen.

+Lees meer...

http://forestsfromfarms.org/resources/Visie%20NPNieuwland%20Mecanoo.PDF

Op pagina 147 staat in de Financieringstrategie: “Het is de ambitie om het budget voor beheer en instandhouding te laten groeien van € 2 miljoen naar € 3,5 miljoen. ...... Om die beoogde stijging met € 1,5 miljoen te kunnen dekken zijn de volgende mogelijkheden in beeld: 5. Inkomsten uit bezoekerscentra, jacht, verkoop van vlees, natuurbegraven, rondleidingen, sportroutes, evenementen e.d. Deze mogelijkheden worden deels al benut.”

Wij stellen daar vragen over aan de Provincie in een brief. Maar vooralsnog moeten we ervan uitgaan dat voor de toekomst het afschot van de dieren door blijft gaan. Ook na de reset! Wij zijn het daar niet mee eens! De wens "Staakt-het-vuren" zal dus ook gelden voor in de toekomst. Het is belangrijk dat we dan met velen zijn om dit af te wijzen. Dus alsjeblieft, blijf je deze petitie delen? Bij voorbaat onze dank!

06-03-2019