U, de petitionaris

Wens tot versoepeling regels over aanlijnen van honden in Nienoord

18 ondertekeningen

Stelling: Honden die aantoonbaar goed luisteren mogen loslopen in Nienoord, mits zij geen overlast veroorzaken op wat voor manier dan ook. Doel: Loslopen toestaan met vrijstelling/vergunning of tijdens 'daluren' en/of laagseizoen.

Petitie

Wij

Alle hondenbezitters die graag door Nienoord wandelen

 

constateren dat:

Dat de losloopvelden goed worden bezocht,vooral naast de brandweer. Het is echter ook fijn om verder door Nienoord te lopen. Er is een groep mensen die dat dagelijks doet met honden die prima zonder problemen los zouden kunnen lopen. Deze mensen zouden vrijstelling moeten kunnen krijgen van de aanlijnplicht. Zo stimuleer je andere mensen hun hond ook goed op te voeden. Goed gedrag belonen werkt beter dan slecht gedrag bestraffen. Niet alleen bij honden. Daarnaast is het ronduit schandalig dat oudere mensen met een stokoud loslopend hondje op de bon worden geslingerd.

 

en verzoeken

de mogelijkheid te geven tot vrijstelling van aanlijnplicht, evt in de vorm van een vergunning. De verplichting tot aanlijnen wordt dan beperkt tot directe omgeving familiepark, zwembad en museum. Overige suggesties: loslopen toestaan in nader te bepalen dal-uren, zoals 's ochtends en/of op door-de-weekse dagen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Leek 
Petitieloket:
Einddatum:
30.04.2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Edith Barf 

Geschiedenis

Ondertekeningen